Het leukste stukje van het centrum van Hiroshima is de straat Hondori. Deze overdekte winkelstraat is voetgangersgebied en het bruisende hart van de stad waar leuke winkels en restaurants elkaar afwisselen. De straat loopt vanaf het Hiroshima Vredespark naar het oosten. Parallel loopt Aioidori waar een paar grote warenhuizen zitten. Aioidori is een van de belangrijkste verkeersaders van de stad.

Een van de specialiteiten van Hiroshima is de Hiroshima-stijl okonomiyaki, een hartige pannenkoek met vlees en kool. Langs Hondori en Aioidori zit een groot aantal restaurants die deze lokale lekkernij serveren, maar wil je echt goed kunnen kiezen neem dan een kijkje in Okonomimura.

Okonomimura, of Okonomi Village, legt aan het oostelijke einde van Hondori. Het gebouw van Okonomimura is vier verdiepingen hoog en op de bovenste drie verdiepingen zitten 25 okonomiyaki restaurants. Keuze genoeg dus!

Tickets & Tours

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Bereikbaarheid

Hondori ligt op 20 minuten lopen van Hiroshima Station. Ook kun je tram 1, 2, of 6 nemen. De beste halte om uit te stappen is Hacchobori. Alle vier de buslijnen van de Meipuru-ru Sightseeing Bus stoppen in de buurt.