Visit Hiroshima Pass

Met de Visit Hiroshima Pass maak je 1, 2 of 3 dagen onbeperkt gebruik van alle trams en bussen in Hiroshima en de ferry naar Miyajima.

Klook

Het leukste stukje van het centrum van Hiroshima is de straat Hondori. Deze overdekte winkelstraat is voetgangersgebied en het bruisende hart van de stad waar leuke winkels en restaurants elkaar afwisselen. De straat loopt vanaf het Hiroshima Vredespark naar het oosten. Parallel loopt Aioidori waar een paar grote warenhuizen zitten. Aioidori is een van de belangrijkste verkeersaders van de stad.

Een van de specialiteiten van Hiroshima is de Hiroshima-stijl okonomiyaki, een hartige pannenkoek met vlees en kool. Langs Hondori en Aioidori zit een groot aantal restaurants die deze lokale lekkernij serveren, maar wil je echt goed kunnen kiezen neem dan een kijkje in Okonomimura.

Okonomimura, of Okonomi Village, legt aan het oostelijke einde van Hondori. Het gebouw van Okonomimura is vier verdiepingen hoog en op de bovenste drie verdiepingen zitten 25 okonomiyaki restaurants. Keuze genoeg dus!

Bereikbaarheid Hondori

De wijk ligt op 20 minuten lopen van Hiroshima Station, maar natuurlijk kun je ook kiezen voor het openbaar vervoer. Neem een van de volgende lijnen:

  • Tramlijn 1 rijdt tussen Hiroshima Station en Hiroshima Port. Kies uit de haltes Hatchobori of Hondori.
  • Tramlijn 2 verbindt Hiroshima Station met Miyajima. Deze lijn stopt alleen bij de halte Hatchobori.
  • Tramlijn 6 vertrekt vanaf Hiroshima Station richting Eba. Ook op deze lijn is Hatchibori de beste halte op uit te stappen.
  • Meipuru-ru Sightseeing Bus heeft vier toeristische buslijnen die allemaal halteren in de buurt van de wijk.