Kasteel Hiroshima

Kasteel Hiroshima

Visit Hiroshima Pass

Met de Visit Hiroshima Pass maak je 1, 2 of 3 dagen onbeperkt gebruik van alle trams en bussen in Hiroshima en de ferry naar Miyajima.

Klook

Door de eeuwen heen hebben veel landheren kastelen gebouwd in Japan. Sommigen kozen voor een kasteel op een heuvel, anderen bouwden hun kasteel op een vlakte. Kasteel Hiroshima, in het centrum van Hiroshima, is een goed voorbeeld van een kasteel dat op een vlakte gebouwd is. De hoofdtoren van het kasteel telt vijf verdiepingen en het hele complex wordt omringd door een slotgracht.

Het kasteel werd gebouwd in 1589 door de landheer Mori Terumoto en groeide uit tot een van de machtigste kastelen van westelijk Japan. De stad groeide rond het kasteel, waardoor het altijd het middelpunt van de stad geweest is.

Aan het einde van de Edoperiode in 1868 besloot de nationale overheid dat alle kastelen afgebroken moesten worden. Kasteel Hiroshima is toen niet afgebroken en had wellicht op de lijst met originele kastelen gestaan als het centrum van de stad in 1945 niet weggevaagd was door de atoombom. Dertien jaar later werd het kasteel opnieuw opgebouwd van beton, maar wel met het oorspronkelijke houten exterieur.

In het kasteel is een tentoonstelling te zien over de geschiedenis van Kasteel Hiroshima en Japanse kastelen in het algemeen. Vanaf de bovenste van de vijf verdiepingen heb je een mooi uitzicht over het centrum van de stad en het Hiroshima Vredespark en het centrum rond Hondori.

Recenter is ook een gedeelte van Ninomaru, de tweede verdedigingslijn van het kasteel, opnieuw opgebouwd. Hier is niet gekozen voor beton maar wordt gebruik gemaakt van originele materialen en technieken.

Bereikbaarheid Kasteel Hiroshima

Het kasteel is prima te bereiken met het openbaar vervoer. Kies voor de tram of de Meipuru-ru Sightseeing bus:

  • Tramlijn 1 verbindt Hiroshima Station met Hiroshima Port. Stap uit bij de halte Kamiyacho-Higashi. Vanaf de tramhalte loop je 4 minuten in noordelijke richting naar het kasteel.
  • Tramlijn 2 rijdt tussen Hiroshima Station en Miyajima. Kom je vanaf Hiroshima Station, stap dan uit bij de halte Kamiyacho-Higashi, kom je vanaf de richting van Miyajima stap dan uit bij Kamiyacho-Nishi. Vanaf beide haltes loop je in 4 minuten in noordelijke richting naar het kasteel.
  • Tramlijn 6 loopt tussen Hiroshima Station en Eba. Ook op deze lijn stap je uit bij Kamiyacho-Higashi of Kamiyacho-Nishi.
  • Meipuru-ru Sightseeing Bus heeft vier toeristische buslijnen die allemaal bij het kasteel stoppen.