Kasteel Hiroshima

Kasteel Hiroshima

Door de eeuwen heen hebben veel landheren kastelen gebouwd in Japan. Sommigen kozen voor een kasteel op een heuvel, anderen bouwden hun kasteel op een vlakte. Kasteel Hiroshima, in het centrum van Hiroshima, is een goed voorbeeld van een kasteel dat op een vlakte gebouwd is. De hoofdtoren van het kasteel telt vijf verdiepingen en het hele complex wordt omringd door een slotgracht.

Kasteel Hiroshima werd gebouwd in 1589 door de landheer Mori Terumoto en ontwikkelde tot een van de machtigste kastelen van westelijk Japan. De stad groeide rond het kasteel, waardoor het altijd het middelpunt van de stad geweest is.

Aan het einde van de Edoperiode in 1868 besloot de nationale overheid dat alle kastelen afgebroken moesten worden. Kasteel Hiroshima is gebleven en had wellicht op de lijst met originele kastelen gestaan als het centrum van de stad in 1945 niet weggevaagd was door de atoombom. Dertien jaar later werd het kasteel opnieuw opgebouwd van beton, maar wel met het oorspronkelijke houten exterieur.

In het kasteel is een tentoonstelling te zien over de geschiedenis van Kasteel Hiroshima en Japanse kastelen in het algemeen. Vanaf de bovenste van de vijf verdiepingen heb je een mooi uitzicht over het centrum van de stad en het Hiroshima Vredespark.

Recenter is ook een gedeelte van Ninomaru, de tweede verdedigingslijn van het kasteel, opnieuw opgebouwd. Hier is niet gekozen voor beton maar wordt gebruik gemaakt van originele materialen en technieken.

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Tickets & Tours

Bereikbaarheid

Neem vanaf Hiroshima Station tram 1, 2 of 6 en stap uit bij Kamiyacho-nishi of Kamiyacho-higashi. De oranje en gele routes van de Meipuru-ru Sightseeing Bus stoppen bij Kasteel Hiroshima.