Openbaar vervoer in Hiroshima

Openbaar vervoer in Hiroshima

Visit Hiroshima Pass

Met de Visit Hiroshima Pass maak je 1, 2 of 3 dagen onbeperkt gebruik van alle trams en bussen in Hiroshima en de ferry naar Miyajima.

Klook

Naar Hiroshima

Hiroshima is met ruim 1 miljoen inwoners de grootste stad in het westen van het hoofdeiland Honshu en is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer vanaf elders in Japan. De stad heeft een eigen internationale luchthaven waar vluchten landen vanuit andere grote steden in Japan en internationale bestemmingen en het zuidoosten en oosten van Azië.

 • Hiroshima Airport

  Hiroshima Airport

  Hiroshima Airport verbindt de stad met grote steden elders in Japan en bestemmingen in Azië.

De Sanyo Shinkansen verbindt de stad met Osaka en Tokyo in het oosten en Fukuoka en Kagoshima in het westen. Met de hogesnelheidstrein is dit ongeveer de reistijd:

 • Vanaf Tokyo: 3 uur en 50 minuten
 • Vanaf Kyoto: 1 uur en 37 minuten
 • Vanaf Osaka: 1 uur en 29 minuten
 • Vanaf Fukuoka: 1 uur en 2 minuten
 • Vanaf Kagoshima: 2 uur en 23 minuten

LET OP: de reistijden hierboven zijn op basis van de snelste verbindingen die onderweg het minst stoppen. De Japan Rail Pass is geldig voor gebruik op het Shinkansen hogesnelheidsnetwerk met uitzondering van de snelste verbindingen die rijden onder de naam Nozomi en Mizuho. Gebruik je de Japan Rail Pass dan ben je 15-30 minuten langer onderweg.

Openbaar vervoer in Hiroshima

Het openbaar vervoer van de Hiroshima is goed ingericht op het vervoer van grote groepen mensen. De centrale transport hub van de stad is Hiroshima Station. Hier arriveren trein van de Shinkansen treinen en de forenzentreinen naar de omliggende steden.

Voor het vervoer binnen de stad maken de locals massaal gebruik van het uitgebreide tram-netwerk, met acht lijnen het grootste van Japan.

Openbaar vervoer in Hiroshima
De tram is de populairste vorm van openbaar vervoer in Hiroshima.

Tram

Vier van de acht tramlijnen verbinden het Hiroshima Station met vrijwel alle bezienswaardigheden van de stad. De overige vier lijnen komen niet in de buurt van het station maar kunnen wel handig zijn voor het bereiken van belangrijke bezienswaardigheden. De belangrijkste lijnen voor bezoekers zijn:

 • Tramlijn 1 rijdt vanaf het station via Hondori naar de haven.
 • Tramlijn 2 rijdt vanaf het station via het centrum langs Vredespark richting Miyajima.
 • Tramlijn 3 rijdt tussen het westen van de stad met de haven en stopt onderweg bij het Vredespark en Kasteel Hiroshima.
 • Tramlijn 6 rijdt vanaf het station via de Atoombomkoepel naar Eba.

Meipuru-ru Sightseeing Bus

Speciaal voor toeristen rijden er vier buslijnen van de Meipuru-ru Sightseeing Bus die de hoogtepunten met elkaar verbinden. Alle routes staan op dit kaartje. Hier een kort overzicht:

 • Oranje route rijdt vanaf het station langs Kasteel Hiroshima, het Vredespark en Hondori.
 • Groene route rijdt vanaf het station langs het Vredespark, Okonomimura en Kasteel Hiroshima.
 • Gele route (lemon) rijdt vanaf het station langs Kasteel Hiroshima, het Vredespark en terug via de zuidkant van het centrum.
 • Blauwe route rijdt vanaf het station naar de haven, waarna een aantal bussen terug rijdt langs Hondori en het Vredespark.

Visit Hiroshima Pass

Met de Visit Hiroshima Pass maak je 1, 2 of 3 dagen onbeperkt gebruik van alle trams en bussen in de stad evenals de ferry naar Miyajima. Ook de Meipuru-ru Sightseeing Bus valt onder deze pas. Dit is een echte aanrader als je met het openbaar vervoer de stad wilt ontdekken en een dagtrip naar Miyajima gepland hebt. Via de widget links bovenaan deze pagina kun je de Visit Hiroshima Pass veilig en eenvoudig bestellen bij onze partner Klook.