Kintai Brug

Iwakuni

Iwakuni reisgids

De kleine stad Iwakuni ligt in het zuidwestelijke puntje het hoofdeiland Honshu, tussen Hiroshima en Yamaguchi. Een van de belangrijkste trekpleisters van de hele regio is de historische Kintai Brug. Het hele jaar door komen bezoekers van over heel Japan de brug bekijken, maar in het kersenbloesem seizoen is omgeving op haar mooist.

Tijdens de Edoperiode was dit de hoofdstad van het gelijknamige domein en de zetel van de lokale leenheer. Die deed ooit de poging tot de bouw van een kasteel, maar dat werd kort nadat de bouw gereed kwam alweer afgebroken.

Openbaar vervoer


Iwakuni ligt ongeveer halverwege tussen Hiroshima en Yamaguchi. Veel bezoekers kiezen ervoor om de stad te bezoeken als dagtocht vanaf Hiroshima. Met de Shinkansen doe je 15 minuten over de reis, maar het Shinkansen station ligt net buiten de stad. Een reguliere trein doet er 50 minuten over maar brengt je wel naar het stadscentrum.

Bus

Alle bezienswaardigheden in Iwakuni liggen tussen het reguliere station en het Shinkansen station in. Vanuit beide station vertrekt iedere 5-15 minuten een bus richting de Kintai Brug. De overige bezienswaardigheden liggen op loopafstand.

  • Vanaf Iwakuni Station: Lijnen 11, 12 en 21 rijden vanaf het centrum van de stad naar de Kintai Brug
  • Vanaf Shin-Iwakuni Station: Lijn 21 rijdt ook vanaf het Shinkansen station naar de Kintai Brug

Overnachten in Iwakuni


De meeste reizigers kiezen ervoor om de stad te bezoeken als dagtocht vanaf Hiroshima. Maar het kan natuurlijk ook andersom. Je kunt ook in hier verblijven en dagtochten maken naar Hiroshima en Miyajima.

Iwakuni Station

Het centrum van de stad ligt rond het treinstation. Hier vind je een aantal prima hotels die bovendien niet zo duur zijn. Is dit je uitvalsbasis voor dagtochten naar Hiroshima en Miyajima dan zit je hier, op loopafstand van het station, op een prima locatie.

Kintai Brug

De Kintai Brug ligt tegen de noordgrens van de stad aan. Ook hier vind je een paar uitstekende hotels, maar wel in een hogere prijsklasse. Lijkt het je wel wat om te overnachten in typisch Japanse luxe in de buurt van een historisch icoon, dan zit je hier prima.

Kintai Brug

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Iwakuni. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Iwakuni.

Zien & doen in Iwakuni


Kintai Brug

Kintai Brug

De historisch Kintai Brug is al honderden jaren een icoon in de omgeving. Vijf houten bogen verbinden de oevers van de Nishiki Rivier.

City Guides

Er zijn nog geen City Guides beschikbaar voor Iwakuni.

Van ons blog