Kintai Brug

Kintai Brug

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

De historisch Kintai Brug is al honderden jaren een icoon in de omgeving van Iwakuni. Vijf houten bogen verbinden, via vier stenen pilaren, de oevers van de Nishiki Rivier. Het waterniveau in deze rivier fluctueert sterk en de krachtige stroming bij hoog water vernietigden keer op keer de voorgangers van deze brug. De leenheer van de domein Iwakuni wilde dit probleem oplossen. In 1673 werd een sterkere brug gebouwd, en met succes.

Tot 1950 heeft de Kintai Brug de krachten van de natuur doorstaan, maar in de jaar trok een bijzonder sterke tyfoon over Iwakuni. In het naoorlogse Japan was er geen geld en aandacht vanuit de overheid voor het behoud van historische iconen. De lokale bevolking keek hulpeloos toe hoe de brug in verval raakte en instortte. Met vereende krachten wist de lokale gemeenschap in 1953 de brug opnieuw op te bouwen.

Vlak na de eeuwwisseling besteedde de overheid eindelijk aandacht aan wat inmiddels een toeristische trekpleister geworden was en investeerde behoorlijk in renovatie en onderhoud van de Kintai Brug. Sindsdien is het een van de weinige voetgangersbruggen in Japan waarvoor tol betaald moet worden.

Bereikbaarheid Kintai Brug

De brug ligt iets ten noorden van het stadje Iwakuni en is prima te bereiken per openbaar vervoer. Afhankelijk van of je aankomt met een reguliere lijn of een Shinkansen trein heb je de volgende opties:

  • Lijnen 11, 12 en 21 rijden vanaf Iwakuni Station, het reguliere treinstation, in ongeveer 10 minuten naar de brug. Stap uit bij de halte Kintaikyo.
  • Lijn 21 stopt ook bij de Shinkansen halte Shin-Iwakuni Station en is daarmee de enige optie als je per hogesnelheidstrein arriveert.