Kintai Brug

Kintai Brug

Kintai Brug

Kintai Brug

De historisch Kintai Brug is al honderden jaren een icoon in de omgeving van Iwakuni. Vijf houten bogen verbinden, via vier stenen pilaren, de oevers van de Nishiki Rivier. Het waterniveau in deze rivier fluctueert sterk en de krachtige stroming bij hoog water vernietigden keer op keer de voorganger van deze brug. De leenheer van de domein Iwakuni wilde dit probleem oplossen. In 1673 werd een sterkere brug gebouwd, en met succes.

Tot 1950 heeft de Kintai Brug de krachten van de natuur doorstaan, maar in de jaar trok een bijzonder sterke tyfoon over Iwakuni. In het naoorlogse Japan was er geen geld en aandacht vanuit de overheid voor het behoud van historische iconen. De lokale bevolking keek hulpeloos toe hoe de brug in verval raakte en instortte. Met vereende krachten wist de lokale gemeenschap in 1953 de brug opnieuw op te bouwen.

Vlak na de eeuwwisseling besteedde de overheid eindelijk aandacht aan wat inmiddels een toeristische trekpleister geworden was en investeerde behoorlijk in renovatie en onderhoud van de Kintai Brug. Sindsdien is het een van de weinige voetgangersbruggen in Japan waarvoor tol betaald moet worden.

Tickets & Tours

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Bereikbaarheid

Vanaf Iwakuni Station vertrekt iedere 5-15 minuten een bus richting de Kintai Brug. Neem lijn 11, 12 of 21 en stap uit bij de halte Kintaikyo. Vanaf het Shinkansen station Shin-Iwakuni rijdt alleen bus 21 naar de brug.