Iwami Ginzan

Iwami Ginzan

Weer in Iwami Ginzan

Komende dagen in Omoricho
vrijdag
zaterdag
zondag
24 mei
25 mei
26 mei
Iwami Ginzan
Iwami Ginzan
Iwami Ginzan
17°C
15°C
13°C
28°C
24°C
28°C
half bewolkt
bewolkt
bewolkt

In de bergen van de prefectuur Shimane, in de Chugoku regio, ligt de historische zilvermijn Iwami Ginzan. De mijn werd ontdekt aan het begin van de 16de eeuw en bereikte het hoogtepunt een eeuw later toen er jaarlijks 38 ton zilver werd gedolven. Aan het begin van de 20ste eeuw werd duidelijk dat de mijn niet langer rendabel was, wat uiteindelijk leidde tot sluiting in 1923. Het was de meest prominente zilvermijn van Japan.

Jaren werd niet meer naar de verlaten mijn omgekeken. Pas decennia later, in 1969, zag de Japanse overheid de historische waarde van Iwami Ginzan in en kreeg de zilvermijn en het stadje eromheen monumentale status. Dit zorgde ervoor dat wat er nog over is van de mijn behouden bleef. Uiteindelijke erkende in 2007 zelfs de UNESCO de historische waarde door Iwami Ginzan op de Werelderfgoedlijst te zetten.

De bezienswaardigheden in Iwami Ginzan zijn verdeeld over 3 gebieden. De historische zilvermijn zelf, met een stelsel van mijngangen, is te bezoeken. Vlakbij ligt het dorpje Omori, met een paar musea en een aantal historische huizen. Tenslotte is er het havenplaatsje Yunotsu van waaruit het gedolven zilver verscheept werd.

Zien & doen in Iwami Ginzan


 • Omori

  Omori

  In het dorpje Omori, net ten noorden van de zilvermijn van Iwami Ginzan, woonden de magistraten en handelaars die betrokken waren bij de zilverproductie.

 • Yunotsu Onsen

  Yunotsu Onsen

  Het dorpje Yunotsu Onsen was vroeger de havenstad van waaruit het zilver uit de zilvermijn verscheept werd.

 • Zilvermijn

  Zilvermijn

  Ooit was de zilvermijn van Iwami Ginzan de grootste zilverproducent ter wereld. Nu is het UNESCO Werelderfgoed.

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Iwami Ginzan. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Iwami Ginzan.

Zilvermijn

Vervoer


Iwami Ginzan ligt niet bepaald op de toeristische route en is vanuit de grote steden van Japan ook niet rechtstreeks met het openbaar vervoer bereikbaar. De beste verbinding met de mijn en nabijgelegen dorpjes heb je vanaf Matsue en Izumo.

Vanaf Matsue of Izumo neem een JR Sanin-lijn trein richting Odashi. De Japan Rail Pass is geldig op dit traject. Met een Limited Express trein doe je 45 minuten over de rit, een stoptrein doet er 90 minuten over. Vanaf Odashi neem een bus richting Iwami Ginzan. Er vertrekt ongeveer 1 keer per uur een bus. De rit naar Omori Bushalte duurt ongeveer 30 minuten.

Bus

De meeste bezienswaardigheden liggen in het dorpje Omori. Het dorpje ligt in een dal langs een rivier en is ongeveer een kilometer lang. De zilvermijn ligt ongeveer 2 kilometer buiten het dorp.

Iedere 15 minuten rijdt een bus van de halte Omori Daikansho naar het Sekaiisan Center (Werelderfgoed Centrum) en stopt bij 3 haltes in het dorpje.

De zilvermijn zelf wordt niet door een bus aangedaan. De dichtstbijzijnde halte is Omori, in het centrum van het dorpje. Vanaf hier ligt de mijn op 2 kilometer lopen.

Huurauto

De beste manier om dit gedeelte van Japan te verkennen is per huurauto. Openbaar vervoer is relatief beperkt en komt lang niet overal. Met een eigen auto ben je veel flexibeler.

Bezoek je Iwami Ginzan met de auto, weet dan dat het dorpje zelf alleen te voet toegankelijk is. Bij het Sekaiisan Center (Werelderfgoed Centrum) is een grote parkeerplaats. De wandeling naar het dorpje duurt 20-30 minuten.

Hotels


Ondanks de Werelderfgoed status van Iwami Ginzan zijn er maar weinig hotels in de buurt. De hotels die er echter wel zijn, kun je gerust fantastisch noemen. In Omori en Yunotsu liggen een paar prachtige ryokans.

Omori

De enige overnachtingsmogelijkheid in Omori, het dorpje vlakbij de zilvermijn, is de traditionele ryokan Yuzuriha. In dit prachtige houten gebouw ervaar je Japan op z’n best.

Yunotsu

Vroeger was Yunotsu de haven van waaruit het zilver verscheept werd. Nu is het een klein onsen resort met een paar heerlijke ryokans.

Van ons blog


 • UNESCO Werelderfgoed in Japan

  UNESCO Werelderfgoed in Japan

  23 plaatsen zijn aangeduid als UNESCO Werelderfgoed in Japan. 19 locaties zijn cultureel erfgoed en 4 locaties zijn natuurlijk erfgoed.