Het dorpje Omori ligt uitgestrekt in de vallei vlakbij Iwami Ginzan. Van 1526 tot 1923 werd in de zilvermijn vlakbij zilver van zeer hoge kwaliteit gedolven. De mijn en het omliggende gebied, waaronder Omori en de havenplaats Yunotsu Onsen, staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Op het hoogtepunt was de mijn verantwoordelijk voor ongeveer 1/3 van de wereldproductie. In het pittoreske dorpje langs de rivier woonden vroeger de magistraten en handelaars die betrokken waren bij de zilverproductie.

Een aantal van de historische huizen in Omori zijn bijzonder goed bewaard gebleven en zijn tegenwoordig ingericht als museum. Een aantal heiligdommen in het dorp zijn specifiek gebouwd om de goden van de zilverproductie gunstig te stemmen. Tussen de heiligdommen en historische huizen door lopen charmante small straatjes waar je zonder moeite de voorbije eeuwen herbeleeft.

Tickets & Tours

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Bereikbaarheid

Bij de bushalte in het dorp stoppen regelmatig bussen die Omori verbinden met het Sekaiisan Center (Werelderfgoed Centrum). Het dorpje is verder per bus verbonden met Odashi Station (1 à 2 bussen per uur) en Hiroshima (2 bussen per dag).

Het dorpje is niet toegankelijk met de auto. De dichtstbijzijnde parkeerplaats is bij het Sekaiisan Center (Werelderfgoed Centrum). Je loopt vanaf hier in 20 minuten het dorp in.