Yunotsu Onsen

Yunotsu Onsen

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Het dorp Yunotsu Onsen ligt verscholen in een natuurlijke inham aan de kust van de Japanse Zee ten westen van Izumo. De inham beschermt het dorp van de grilligheid van de zee en was van oudsher uitermate geschikt als haven. Vanaf hier werd het zilver uit de zilvermijn van Iwami Ginzan verscheept. In de 16de eeuw begon het delven van zilver en dat ging door tot de mijn in 1923 gesloten werd. Tijdens de hoogtijdagen werd 1/3 van de wereldproductie hier gedolven en verhandeld.

Vanwege de natuurlijke warmwaterbronnen is Yunotsu Onsen bovendien van oudsher een kuuroord. Al sinds dat vanaf hier zilver verscheept werd, zijn hier onsen baden te vinden. De tijd lijkt hier, met de sluiting van de zilvermijn, in 1923 tot stilstand te zijn gekomen. Het dorp heeft een vooroorlogse sfeer en is een leuke bestemming om te overnachten. Een aantal ryokan en twee openbare badhuizen verwelkomen hier iedereen op zoek naar ontspanning.

De transport route tussen de zilvermijn en de haven is tegenwoordig een wandelpad. Vanaf de zilvermijn loopt de 12 kilometer lange route via twee kasteel ruïnes naar Yunotsu Onsen. Ook rond de baai kun je mooi wandelen. Via een smal wandelpad bereik je de Hanaguri-iwa rotsen, speciale rotsen die vroeger werden gebruikt om de zilver schepen aan te leggen.

Bereikbaarheid Yunotsu Onsen

Yunotsu Station op de JR Sanin-lijn ligt op ongeveer een uur ten westen van Matsue. Het centrum van het dorp ligt 10-15 minuten lopen van het station. Vanaf Omori, het dorpje vlakbij de zilvermijn, neem de bus naar Nima Station en stap daar over op de trein.