Yunotsu Onsen

Yunotsu Onsen

Yunotsu Onsen

Yunotsu Onsen

Het ouderwetse onsen dorpje Yunotsu Onsen was ooit de haven van waaruit het zilver uit Iwami Ginzan verscheept werd. Tijdens de hoogtijdagen van de zilvermijnwerd hier 1/3 van de wereldproductie gedolven en verhandeld. Al tijdens de Edoperiode was het dorpje een populaire plek om te ontspannen. De vooroorlogse sfeer is hier goed bewaard gebleven. Een aantal ryokan en twee openbare badhuizenverwelkomen hier iedereen op zoek naar ontspanning.

De transport route tussen de zilvermijn en de haven is tegenwoordig een wandelpad. Vanaf de zilvermijn loopt de 12 kilometer lange route via twee kasteel ruïnes naar Yunotsu Onsen.

Tickets & Tours

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Bereikbaarheid

Yunotsu Station op de JR Sanin-lijn ligt op ongeveer een uur ten westen van Matsue en Izumo. Het centrum van Yunotsu Onsen ligt 10-15 minuten lopen van het station. Vanaf Omori, het dorpje vlakbij de zilvermijn, neem de bus naar Nima Station en stap daar over op de trein.