Weer in Izumo

Komende dagen in Izumo
maandag
dinsdag
woensdag
22 jul
23 jul
24 jul
Izumo
Izumo
Izumo
26°C
24°C
24°C
31°C
31°C
29°C
lichte regen
matige regen
zware regenval

Het stadje Izumo ligt iets ten westen van het historische Matsue langs de noordkust van de regio Chugoku. Hoewel het eigenlijk buiten de reguliere reisroute ligt dit veel reizigers kiezen is het zeker de moeite waard om het uitstapje toe te voegen aan je reisschema.

Verreweg de meeste bezoekers komen hierheen voor het Shinto heiligdom Izumo Taisha, een van de oudsten van Japan. De mythes en fabels rond dit bijzondere heiligdom gaan meerdere millennia terug. Het is dan ook een fantastische bestemming voor reizigers met een interesse in de vroege geschiedenis van Japan en de mythologie van het land.

In deze reisgids nemen we je mee naar dit stadje aan de kust van de Japanse Zee. Onder het kopje Zien & doen vertellen we je wat er allemaal te zien is en onder het kopje Vervoer lees je hoe je er komt. Heb je de ruimte in je reisschema om hier een nachtje te verblijven, iets wat we zeker aanraden, dan vind je onder het kopje Hotels de beste plekken om op zoek te gaan naar accommodatie.

Zien & doen in Izumo


  • Izumo Taisha

    Izumo Taisha

    Het Shinto heiligdom Izumo Taisha is het oudste heiligdom van Japan en nauw verbonden met de mythe rond het ontstaan van het land.

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Izumo. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Izumo.

Izumo Taisha

Vervoer


Het grootste deel van de bevolking van Japan concentreert zich langs de kusten van de Grote Oceaan. Izumo ligt aan de andere kant, aan de kust van de Japanse Zee. Om hier met de trein te komen neem je een van de spoorlijnen die van kust naar kust lopen. De meest voor de hand liggende lijn is die vanaf Okayama door de bergen loopt. Okayama is per Shinkansen te bereiken vanaf Osaka en Tokyo.

Avontuurlijker is het om de nachttrein te nemen vanaf Tokyo. De “Sunrise Izumo” vertrekt iedere avond vanaf de hoofdstad en rijdt de hele nacht door met Izumo als eindbestemming. Een slaapplaats aan boord van de trein kost ronde de ¥ 21.000 of rond de ¥ 9.500 als je met de Japan Rail Pass reist.

Trein

Het JR station in de stad ligt midden in het centrum. De bezienswaardigheden, waaronder de Taisha, liggen een paar kilometer naar het noorden. De lokale spoorwegmaatschappij Ichibata Electric Railway onderhoudt een spoorlijn richting Matsue met een aftakking naar de Taisha bij Kawato Station.

  • Taisha Lijn verbindt Kawato Station met Izumo Taisha met een overstap overstappen vanaf de hoofdlijn bij Kawato.
Ichibata Electric Railway

Free Ticket

Ichibata Electric Railway heeft een Free Ticket waarmee je 1 dag onbeperkt gebruik kunt maken van de trein van deze spoorwegmaatschappij. De Free Ticket is er ook in een 3-daagse variant, waarmee je behalve van de trein ook onbeperkt gebruik kunt maken van de bussen in de regio.

De Free Ticket is te koop op de grotere Ichibata stations.

Hotels


Izumo en Matsue vormen samen een prima combinatie om een paar dagen te verblijven. Je kunt kiezen voor een verblijf in Matsue, maar Izumo zelf heeft ook een aantal prima overnachtingsmogelijkheden.

Centrum

Het centrum van de stad ligt rond het treinstation. Hier stoppen trein van JR en Ichibata Electric Railway. In het stationsgebied liggen een aantal prima hotels. Vanaf hier heb je met de trein een prima verbinding met de bezienswaardigheden in de buurt.

Taisha

In de buurt van de Taisha liggen een paar ryokan waar je heerlijk kunt overnachten in typisch Japanse stijl. Geniet van het beste van de Japanse gastvrijheid.