Izumo reisgids

Het stadje Izumo ligt iets ten westen van het historische Matsue langs de noordkust van de regio Chugoku. Verreweg de meeste bezoekers komen hierheen voor het Shinto heiligdom Izumo Taisha, een van de oudsten van Japan. De mythes en fabels rond dit bijzondere heiligdom gaan meerdere millennia terug. Het is dan ook een fantastische bestemming voor reizigers met een interesse in de vroege geschiedenis van Japan en de mythologie van het land.

Openbaar vervoer


Het grootste deel van de bevolking van Japan concentreert zich langs de kusten van de Grote Oceaan. Izumo ligt aan de andere kant, aan de kust van de Japanse Zee. Om hier met de trein te komen neem je een van de spoorlijnen die van kust naar kust lopen. De meest voor de hand liggende lijn is die van Okayama naar Matsue en Izumo. Okayama is per Shinkansen te bereiken vanaf Osaka en Tokyo.

Avontuurlijker is het om de nachttrein te nemen vanaf Tokyo. De “Sunrise Izumo” vertrekt iedere avond vanaf de hoofdstad en rijdt de hele nacht door met Izumo als eindbestemming. Een slaapplaats aan boord van de trein kost ronde de ¥ 21.000 of ronde de ¥ 9.500 als je met de Japan Rail Pass reist.

Trein

Het JR station in Izumo ligt midden in het centrum van de stad. De bezienswaardigheden, waaronder Izumo Taisha, liggen een paar kilometer naar het noorden. De lokale spoorwegmaatschappij Ichibata Electric Railway onderhoudt een spoorlijn tussen Izumo en Matsue met een aftakking naar Izumo Taisha bij Kawato Station.

  • Taisha Lijn: Deze lijn verbindt Kawato Station met Izumo Taisha, overstappen vanaf de hoofdlijn tussen Izumo en Matsue bij Kawato
Ichibata Electric Railway

Free Ticket

Ichibata Electric Railway heeft een Free Ticket waarmee je 1 dag onbeperkt gebruik kunt maken van de trein van deze spoorwegmaatschappij. De Free Ticket is er ook in een 3-daagse variant, waarmee je behalve van de trein ook onbeperkt gebruik kunt maken van de bussen in de regio.

De Free Ticket is te koop op de grotere Ichibata stations.

Overnachten in Izumo


Izumo en Matsue vormen samen een prima combinatie om een paar dagen te verblijven. Je kunt kiezen voor een verblijf in Matsue, maar Izumo zelf heeft ook een aantal prima overnachtingsmogelijkheden.

Centrum

Het centrum van de stad ligt rond het treinstation. Hier stoppen trein van JR en Ichibata Electric Railway. In het stationsgebied liggen een aantal prima hotels. Vanaf hier heb je met de trein een prima verbinding met de bezienswaardigheden in de buurt.

Izumo Taisha

In de buurt van Izumo Taisha liggen een paar ryokan waar je heerlijk kunt overnachten in typisch Japanse stijl. Geniet van het beste van de Japanse gastvrijheid.

Izumo Taisha

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Izumo. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Izumo.

Zien & doen in Izumo


Izumo Taisha

Izumo Taisha

Het Shinto heiligdom Izumo Taisha is het oudste heiligdom van Japan en nauw verbonden met de mythe rond het ontstaan van het land.

City Guides

Er zijn nog geen City Guides beschikbaar voor Izumo.