Kurashiki

Kurashiki

Kurashiki

Kurashiki reisgids

Zo’n 20 minuten met de trein ten westen van Okayama belanden we in Kurashiki, een oud handelscentrum. Gelegen aan de kust was het een overslag station van goederen die via zee werden aangevoerd vanaf het eiland Shikoku. Ook vanuit het achterland kwamen veel goederen hier in de witte opslaghuizen terecht.

Tijdens de Edoperiode bestond de goederenstroom hoofdzakelijk uit rijst en suiker, die direct verhandeld werd met Edo, de hoofdstad en toenmalige naam van Tokyo. De handel was zo belangrijk voor Edo dat de Rijksoverheid Kurashiki onder directe controle hield, in plaats van dit over te laten aan de regiobestuurders.

Tijdens de Meji Restoratie, de Japanse industriële revolutie, ontstond in de stad  een levendige textiel industrie. De oude textielmolen is bewaard gebleven en is nu een van de toeristische trekpleisters van de stad.

Door de handel waren de inwoners welvarend. Dit is te zien in de magnifieke gebouwen in het historische centrum. Het eerste museum met westerse kunst in Japan, het Ohara Museum, is gevestigd in een van die gebouwen.

Openbaar vervoer


Kurashiki ligt ongeveer 20 minuten ten westen van Okayama met de trein. Het centrale station van de stad ligt net ten noorden van het centrum. De Shinkansen heeft hier ook een station, maar dat ligt een stuk westelijker. Kom je vanuit de richting van Osaka dan kun je beter in Okayama overstappen op een reguliere trein. Je reis is volledig gedekt door de Japan Rail Pass.

Binnen de stad liggen alle bezienswaardigheden op loopafstand. Openbaar vervoer heb je dan ook niet nodig tijdens een bezoek aan de historische wijk.

Overnachten in Kurashiki


Het is fantastisch om na zonsondergang door de historische straatjes te lopen. Heb je tijd in je reisschema om een nacht in Kurashiki door te brengen? Dan is dat zeker een aanrader!

Bikan Chiku

De historische wijk heet Bikan Chiku. Dit is dé plek om op zoek te gaan naar een hotel. Je hebt hier een ruime keuze geschikt voor ieder budget.

Rond de ingang van Bikan Chiku liggen een aantal westerse-stijl hotels waar je voor een goede prijs prima kunt overnachten. Iets dieper de wijk in vind je een aantal prachtige traditionele accommodaties waar je verblijft in een van de historische panden van de stad.

Kurashiki

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Kurashiki. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Kurashiki.

Zien & doen in Kurashiki


Kurashiki

Bikan Chiku

In de historische wijk Bikan Chiku werd vroeger de rijst uit de omgeving opgeslagen voor verscheping naar de grote steden.

Ivy Square

Ivy Square

In de historische wijk Bikan Chiku werd vroeger de rijst uit de omgeving opgeslagen voor verscheping naar de grote steden.

Ohara Museum

Ohara Museum

Het Ohara Museum was het eerste museum voor westerse kunst in Japan en is gevestigd aan de historische gracht in Kurashiki.

City Guides

Er zijn nog geen City Guides beschikbaar voor Kurashiki.