Ohara Museum

Ohara Museum

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Het imposante Ohara Museum ligt aan de historische gracht van de wijk Bikan Chiku in Kurashiki. In 1930 opende het museum als eerste museum voor westerse kunst in Japan. Oorspronkelijk bestond de collectie alleen uit stukken van Franse meesters. Tegenwoordig zijn hier werken te zien van schilders als Picasso, El Greco en Gauguin.

Het museumcomplex beslaat drie gebouwen aan de gracht en een van de gebouwen van Ivy Square. In de Annex, naast het hoofdgebouw, worden schilderen en beelden van Japanse kunstenaars tentoongesteld. Verder zijn in de Annex de Craft Art Gallery en de Asiatic Art Gallery gevestigd. In de eerste worden verschillende technieken zoals houtsnedes uitgelicht. In de Asiatic Art Gallery staan antieken uit China en artefacten uit Egypte.

Het Kojima Museum in Ivy Square is onderdeel van het Ohara Museum. Hier hangen werken van Kojima Torajiro, een Japanse schilder die in westerse stijl schilderde.

Ohara Museum
Het imposante hoofdgebouw van het museum.

Bereikbaarheid Ohara Museum

Het hoofdgebouw en de Annex van het Ohara Museum liggen langs de historische gracht in Kurashiki op ongeveer 15 minuten lopen van het station. Het Kojima Museum ligt 200 meter verder aan Ivy Square.