Matsue reisgids

Matsue is de charmante hoofdstad van de prefectuur Shimane. De stad ligt aan zowel het Shinji Meer, het Nakaumi Meer en de Japanse Zee waaraan de stad haar bijnaam “stad van het water” dankt. De meest bekende highlight is het kasteel. Het is ook meteen een mooie uitvalsbasis om Izumo Taisha in het nabijgelegen Izumo te bezoeken, een van de belangrijkste Shinto heiligdommen van Japan.

Openbaar vervoer


Matsue ligt aan de kust van de Japanse Zee. Aan deze kant van Japan rijden geen Shinkansen treinen. Vanaf Tokyo en Osaka reis je daarom via Okayama. Daar stap je over op de Limited Express Yakumo. De Japan Rail Pass dekt deze reis volledig.

De enige nachttrein die nog rijdt in Japan is de Sunrise Izumo. Die rijdt iedere nacht van Tokyo via Matsue naar Izumo. Met de Japan Rail Pass kun je ook van deze trein gebruik maken, maar moet je mogelijk bijbetalen afhankelijk van het type slaapplaats.

Bus

Voor vervoer binnen de stad maak je gebruik van bussen van Matsue Bus of Ichibata Bus. Beide bedrijven onderhouden een aantal lijnen naar verschillende locaties in de stad. Voor bezoekers is de “Lake Line” bus een goede optie. Deze bus verbindt de twee belangrijkste treinstations van de stad met elkaar en de bezienswaardigheden. Een enkele rit in de “Lake Line” bus kost ¥ 200 en voor ¥ 500 heb je een dagpas voor onbeperkt gebruik.

Trein

Er zijn twee spoorwegmaatschappijen die de stad bedienen. JR, het nationale spoorwegbedrijf, verbindt de stad met andere steden in de regio. De lokale maatschappij Ichibata Railway onderhoudt twee lijnen in de regio:

  • Kita Matsue-lijn: Verbindt de stad via de noordkust van het Shinji Meer met de stad Izumo
  • Taisha-lijn: Vanaf Kawato Station buigt deze lijn af van de Kita Matsue-lijn richting Izumo Taisha

Overnachten in Matsue


Als je Japan op je gemak wilt verkennen, dan doe je er goed aan om een stukje van de kust van de Japanse Zee mee te pakken. Daarbij is Matsue een goede stop om te overnachten. In de stad heb je een behoorlijke keuze uit prima hotels.

Matsue Station

In de wijk ten noorden van het JR station zitten een aantal prima hotels. Je zit hier uitstekend als je de stad gebruikt als tussenstop. Ook zitten hier een aantal goed betaalbare restaurants.

Matsue Shinjiko Onsen Station

Dit is de wijk rond het eindstation van de Ichibata Railway lijn vanuit Izumo. De hotels in dit gebied liggen aan de kust van het Shinji Meer. Deze wijk is een goede keuze als je ook Izumo Taisha wilt bezoeken.

Kasteel Matsue

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Matsue. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Matsue.

Zien & doen in Matsue


Adachi Museum

Adachi Museum

Het Adachi Museum buiten de stad heeft behalve 1.300 schilderijen een van de mooiste tuinen van Japan.

Kasteel Matsue

Kasteel Matsue

Het kasteel werd gebouwd in 1611 en is een van slechts 12 originele kastelen die de tand des tijds hebben doorstaan.

City Guides

Er zijn nog geen City Guides beschikbaar voor Matsue.

Van ons blog


  • De 12 originele kastelen van Japan
    Van alle oude samoerai kastelen in Japan zijn er nog 12 helemaal in originele staat. Hier lees je waarom ze het bezoeken waard zijn.
  • De 5 mooiste tuinen van Japan
    Denise heeft een ongeremde passie voor Japanse tuinen. Voor Ervaar Japan heeft ze de vijf mooiste tuinen van Japan op een rijtje gezet.