Adachi Museum

Adachi Museum

Het Adachi Museum, even buiten Matsue, is een creatie van kunstenaar Adachi Zenko. In het museum brengt hij zijn liefde voor Japanse kunst en Japanse tuinen samen. Volgens Adachi vullen kunst en natuur elkaar aan. De tuin van het museum heeft een aantal prijzen in de wacht gesleept en wordt gezien als een van de mooiste tuinen van Japan. Afhankelijk van het seizoen laat de tuin een ander gezicht zien.

Behalve de tuin heeft het museum ook zo’n 1.300 schilderijen uit de 20ste eeuw in de collectie. Niet alle stukken zijn gelijktijdig te zien, maar worden per seizoen gewisseld. Ook is er een permanente tentoonstelling van schilderijen van Yokoyama Taikan.

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Viator

Bereikbaarheid

Vanaf Matsue neem een trein naar Yasugi Station. De rit duurt ongeveer 20 minuten. Limited Express treinen vanuit Okayama stoppen ook op Yasugi. Vanaf het station vertrekken gratis shuttle bussen richting het Adachi Museum.