Kasteel Matsue

Kasteel Matsue

Kasteel Matsue is een van de slechts 12 Japanse kastelen aardbevingen, branden en anti-feodale verwoestingen na de Meiji-restauratie hebben overleefd. Het kasteel wordt ook wel liefkozend “het zwarte kasteel” genoemd vanwege de statige zwarte bekleding op de buitengevel.

Het kasteel van Matsue werd gebouwd in 1611, slechts enkele jaren na de laatste veldslag van feodaal Japan. Gebouwd op een heuvel en omringd door een gracht is het kasteel theoretisch klaar voor oorlog, maar vanwege de timing van de bouw is er nooit ook maar een strijd gestreden. In de jaren ’50 van de vorige eeuw is het kasteel grondig gerestaureerd en sinds dien is er in het hoofdgebouw een museum gevestigd.

Behalve een wandeling door het kasteel en het grondgebied eromheen is het ook mogelijk om een rondvaart te maken op de slotgracht en de kanalen die er op uitmonden. De schippers delen graag hun verhalen over de geschiedenis van de stad Matsue en het kasteel, maar de meesten spreken alleen Japans. De boten zijn ook voorzien van audioguides in onder andere Engels.

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Tickets & Tours

Bereikbaarheid

Kasteel Matsue ligt op 30 minuten loopafstand van Matsue Station. De “Lake Line” toeristische buslijn stopt bij zowel het station als het kasteel.