Miyajima

Miyajima

Miyajima

Miyajima reisgids

Aan het begin van een Shinto heiligdom staat een poort. Vaak is deze torii poort oranje geschilderd. Een van de meest in het oog springende torii poorten van Japan staat op het eiland Miyajima. Of liever gezegd vlak voor de kust van het eiland. De poort van Itsukushima Jinja staat in een kleine baai. Bij hoog tij staat de poort in het water, waardoor het lijkt of hij drijft. Logisch dat dit een van de meest gefotografeerde spots in Japan is en op de officiële lijst staat met 3 mooiste plekken van het land.

Officieel heet het eiland Itsukushima, maar de bijnaam Miyajima (Heiligdom-eiland) is inmiddels bekender. Veel bezoekers verblijven in Hiroshima en komen naar het eiland voor een dagje, maar de beste ervaring is om er te overnachten in een van de traditionele ryokan. Behalve Itsukushima Jinja heb je dan ook de tijd om via een van de wandelpaden naar het hoogste punt van het eiland te wandelen.

Openbaar vervoer


Miyajima ligt vlakbij Hiroshima. Voor de reis vanaf de stad heb je de keuze uit een combinatie van trein en veerboot mogelijkheden. Op het eiland zelf liggen de meeste bezienswaardigheden op loopafstand van de haven. Ook liggen er een aantal bezienswaardigheden op de berg Mount Misen. Een kabelbaan brengt reizigers de berg op.

Trein & veerboot

Reis je met de Japan Rail Pass, neem dan vanaf Hiroshima Station de JR Sanyo-lijn naar Miyajimaguchi Station. De rit duurt 25 minuten. Heb je geen Japan Rail Pass, dan is de tram vanaf Hiroshima Station goedkoper. Lijn 2 rijdt ook naar Miyajimaguchi maar doet 1 uur en 20 minuten over de rit. Vanaf Miyajimaguchi Station loop je in een paar minuten naar de ferry terminal.

Vanaf Miyajimaguchi onderhouden twee rederijen de dienstregeling tussen het vasteland en Miyajima: JR en Matsudai. Beide rederijen hanteren dezelfde prijs voor de overtocht, maar op de JR veerboten is de Japan Rail Pass geldig.

Directe veerboot

Vanaf het Hiroshima Vredespark vaart een rechtstreekse veerboot direct naar Miyajima. Vergeleken met de trein & veerboot combinatie ben je een stuk duurder uit als je de directe veerboot neemt. Je bent wel ongeveer 15-30 minuten sneller op je bestemming.

Kabelbaan

De bezienswaardigheden op Miyajima liggen geconcentreerd in het dorpje rond Itsukushima Jinja en op de top van Mount Misen. De top van Mount Misen is te voet te bereiken via een wandelpad, maar er gaat ook een kabelbaan de berg op. Het basis station van de Miyajima Ropeway ligt op ongeveer 10 minuten lopen vanaf Itsukushima Jinja.

Overnachten in Miyajima


Hoewel Miyajima best een groot eiland is, concentreert de bewoonde wereld zich rond Itsukushima Jinja. Dit is ook waar de meeste hotels te vinden zijn.

Itsukushima Jinja

Je kunt natuurlijk in Hiroshima overnachten en een dagtrip ondernemen naar Miyajima. Maar het is veel leuker om op het eiland te overnachten. Aan het eind van de middag vertrekken de dagjesmensen en is het er ineens een oase van rust. In het dorpje rond Itsukushima Jinja heb je een behoorlijke keuze uit hotels en hoewel de meesten behoorlijk aan de prijs zijn zitten er ook een paar verrassend betaalbare accommodaties.

Miyajima

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Miyajima. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Miyajima.

Zien & doen in Miyajima


Daisho-in

Daisho-in

De tempel Daisho-in is een van de belangrijkste tempels binnen de Shingon-school van het Japanse Boeddhisme.

Itsukushima Jinja

Itsukushima Jinja

Het Shinto Heiligdom van Itsukushima Jinja en haar drijvende torii poort zijn een van de meest bekende blikvangers van Japan.

Mount Misen

Mount Misen

De berg Mount Misen is met 535 meter het hoogste punt van Miyajima. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de Japanse Binnenzee.

City Guides

Er zijn nog geen City Guides beschikbaar voor Miyajima.

Van ons blog