Miyajima

Miyajima

Weer in Miyajima

Komende dagen in Miyajima
maandag
dinsdag
woensdag
22 jul
23 jul
24 jul
Miyajima
Miyajima
Miyajima
25°C
25°C
24°C
31°C
30°C
28°C
lichte regen
bewolkt
matige regen

Aan het begin van een Shinto heiligdom staat een poort. Vaak is deze torii poort oranje geschilderd. Een van de meest in het oog springende torii poorten van Japan staat op het eiland Miyajima. Of liever gezegd vlak voor de kust van het eiland. De poort van Itsukushima Jinja staat in een kleine baai. Bij hoog tij staat de poort in het water, waardoor het lijkt of hij drijft. Logisch dat dit een van de meest gefotografeerde spots in Japan is en op de officiële lijst staat met 3 mooiste plekken van het land.

Officieel heet het eiland Itsukushima, maar de bijnaam Miyajima (Heiligdom-eiland) is inmiddels bekender. Veel bezoekers verblijven in Hiroshima en komen naar het eiland voor een dagje, maar de beste ervaring is om er te overnachten in een van de traditionele ryokan. Behalve Itsukushima Jinja heb je dan ook de tijd om via een van de wandelpaden naar het hoogste punt van het eiland te wandelen.

Hoewel de meeste mensen vooral naar het eiland komen om een foto te maken van de drijvende poort en het heiligdom is er meer te ontdekken. Onder het kopje Zien & doen vertellen we je wat er verder nog te doen is. Hoe je naar het eiland reist lees je onder het kopje Vervoer en als je besluit om te blijven slapen lees je waar je dat het beste kunt doen onder het kopje Hotels.

Zien & doen in Miyajima


 • Daisho-in

  Daisho-in

  De tempel Daisho-in op Miyajima is een van de belangrijkste tempels binnen de Shingon-school van het Japanse Boeddhisme.

 • Itsukushima Jinja

  Itsukushima Jinja

  Het Shinto Heiligdom van Itsukushima Jinja en haar drijvende torii poort op het eiland Miyajima zijn een van de meest bekende blikvangers van Japan.

 • Mount Misen

  Mount Misen

  De berg Mount Misen is met 535 meter het hoogste punt van Miyajima. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de Japanse Binnenzee.

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Miyajima. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Miyajima.

Miyajima

Vervoer


Miyajima ligt vlakbij Hiroshima. Voor de reis vanaf de stad heb je de keuze uit een combinatie van trein en veerboot mogelijkheden. Op het eiland zelf liggen de meeste bezienswaardigheden op loopafstand van de haven. Ook liggen er een aantal bezienswaardigheden op de berg Mount Misen. Een kabelbaan brengt reizigers de berg op.

Trein & veerboot

Reis je met de Japan Rail Pass dan kies je natuurlijk voor de trein. Neem vanaf Hiroshima Station de JR Sanyo-lijn richting Iwakuni en stap uit bij Miyajimaguchi Station. De rit duurt 25 minuten. Heb je geen Japan Rail Pass, dan is de tram vanaf Hiroshima Station goedkoper. Lijn 2 rijdt ook naar Miyajimaguchi maar doet 1 uur en 20 minuten over de rit. Vanaf Miyajimaguchi Station loop je in een paar minuten naar de ferry terminal.

Vanaf Miyajimaguchi onderhouden twee rederijen de dienstregeling tussen het vasteland en Miyajima: JR West Ferry en Matsudai Kisen Ferry. Beide rederijen hanteren dezelfde prijs voor de overtocht, maar op de JR veerboten is de Japan Rail Pass geldig.

Directe veerboot

Vanaf de veerhaven van Hiroshima vaart een rechtstreekse veerboot naar Miyajima. Vergeleken met de trein & veerboot combinatie ben je een stuk duurder uit als je de directe veerboot neemt. Je bent wel ongeveer 15-30 minuten sneller op je bestemming.

In Hiroshima vertrekken de veerboten vanaf de veerhaven, die prima te bereiken is met het tramnetwerk van de stad. Lijnen 1, 3 en 5 rijden vanuit verschillende delen van de stad naar de haven.

Kabelbaan

Als je eenmaal op het eiland aangekomen bent zijn de meeste bezienswaardigheden te voet te bereiken. De bezienswaardigheden liggen geconcentreerd in het dorpje rond Itsukushima Jinja en op de top van Mount Misen. De top van Mount Misen is te voet te bereiken via een wandelpad, maar er gaat ook een kabelbaan de berg op. Het basis station van de Miyajima Ropeway ligt op ongeveer 10 minuten lopen vanaf Itsukushima Jinja.

Hotels


Hoewel het eiland best groot is, concentreert de bewoonde wereld zich rond Itsukushima Jinja. Dit is ook waar de meeste hotels te vinden zijn.

Itsukushima Jinja

Je kunt natuurlijk in Hiroshima overnachten en een dagtrip ondernemen naar Miyajima. Maar het is veel leuker om op het eiland te overnachten. Aan het eind van de middag vertrekken de dagjesmensen en is het er ineens een oase van rust. In het dorpje rond Itsukushima Jinja heb je een behoorlijke keuze uit hotels en hoewel de meesten behoorlijk aan de prijs zijn zitten er ook een paar verrassend betaalbare accommodaties.

Van ons blog