Itsukushima Jinja

Itsukushima Jinja

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Het Shinto Heiligdom van Itsukushima Jinja op het eiland Miyajima is een van de meest bekende blikvangers van Japan. Eigenlijk heet het eiland Itsukushima, maar de bijnaam Miyajima (Schrijn Eiland) is veel bekender. Het heiligdom zelf staat met name bekend om de drijvende torii poort, een van de meest gefotografeerde locaties in Japan.

Zowel de poort als het hoofdgebouw van Itsukushima Jinja zijn uniek omdat ze over het water gebouwd zijn. Bij vloed lijkt het daardoor alsof het heiligdom op het water drijft. Zowel de verscheidene gebouwen als de gangpaden die de gebouwen verbinden zijn gebouwd op palen in het water.

Itsukushima Jinja is gebouwd in een kleine baai. De befaamde torii poort staat meters ver de zee in. Vanaf het wandelpad rond de baai kun je de gebouwen van het heiligdom vanuit een veelheid van hoeken fotograferen. Ook na zonsondergang is een wandeling de moeite waard. Iedere avond tot 23:00 zijn de gebouwen en de torii poort verlicht, dus een goede reden op op het eiland te overnachten.

Itsukushima Jinja

Bereikbaarheid Itsukushima Jinja

Het heiligdom ligt op loopafstand van de veerhaven van Miyajima. Veerboten vertrekken vanaf Miyajimaguchi aan de overkant van de baai en doen 10-15 minuten over de overtocht. Op Miyajimaguchi sluiten de ferries aan op de trein.