Mount Misen

Mount Misen

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

De berg Mount Misen is met 535 meter het hoogste punt van Miyajima. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de Japanse Binnenzee en op een heldere dag zie je Hiroshima. Rond de top zijn een aantal Boeddhistische objecten te vinden. De Miyajima Ropeway voert reizigers van het dorpje rond Itsukushima Jinja naar de top, maar je kunt ook kiezen voor een van de wandelpaden de berg op.

Kies je voor lopen, dan heb je deze keuze uit drie routes. De Daisho-in route is de minst steile en heeft onderweg de beste uitzichten. De Momijidani route is de kortste maar ook de steilste van de drie. De derde is de Omoto route die qua moeilijkheid in ligt tussen de andere twee. Welke route je ook kiest, reken op een wandeling van 1.5 tot 2 uur naar de top.

Ook als je kiest voor de kabelbaan heb je nog wel wat loopwerk te doen. De piek ligt bijna 100 meter boven het top station.

Mount Misen
Het uitzicht vanaf Mount Misen over de Japanse Binnenzee.

Tijdens een wandeling op de berg kun je zomaar een hert tegenkomen. Ooit kon je er ook zeker van zijn onderweg apen te zien, maar omdat de apengemeenschap op Mount Misen te groot geworden was is een groot deel ervan verplaatst naar een nabijgelegen eiland.

Volgens de overleveringen heeft Kobo Daishi, stichter van het Shingon Boeddhisme in Japan, het Boeddhisme naar Miyajima gebracht. Aan de top van Mount Misen staan een paar bouwwerken die horen bij de Daisho-in tempel aan de voet van de berg. In de Reika-do Hal brandt de Spirituele Vlam die Kobo Daishi aangestoken heeft toen hij voor het eerst op de berg was. De vlam brand al ruim 1.200 jaar en is ook gebruikt om de Vredesvlam in het Hiroshima Vredespark aan te steken.

Bereikbaarheid Mount Misen

Het basis station van de Miyajima Ropeway ligt op 20 minuten lopen van de veerhaven van Miyajima, waar ieder uur meerdere veerboten vanaf het vasteland aankomen. De rit met de kabelbaan duurt nog eens 20 minuten met een overstap halverwege.