Okayama reisgids

Na Hiroshima is Okayama de tweede stad van de Chugoku regio, de meest westelijk gelegen regio op het hoofdeiland Honshu. De stad groeide uit tot het centrum van de regio tijdens de Edoperiode (1603-1867). Ook vandaag nog is Okayama een belangrijk regionaal knooppunt. De Sanyo Shinkansen tussen Osaka en Hakata sluit hier aan op de enige spoorverbinding tussen Honshu en Shikoku. Verder is de stad per spoor verbonden met de Japanse Zee kust.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Okayama is Koraku-en, een van de mooiste tuinen van Japan samen met Kenroku-en in Kanazawa en Kairaku-en in Mito. Ook Kasteel Okayama springt in het oog, niet in het minst omdat het gebouw van buiten zwart is.

Het sprookje van Momotaro speelt zich af in de omgeving van Okayama en de locals zijn daar trots op. Overal in de stad wordt je er dan ook aan herinnerd.

Openbaar vervoer


Okayama is uitstekend bereikbaar per vliegtuig en trein. De stad heeft een eigen luchthaven en ligt op de doorgaande Shinkansen route tussen Osaka en Hiroshima. Bovendien is het een belangrijk spoorknooppunt omdat hier de enige spoorverbinding tussen het hoofdeiland Honshu en het eiland Shikoku aansluit op de rest van het spoorwegennet.

De stad zelf heeft een compact centrum en alle bezienswaardigheden liggen op loopafstand. Ook rijden er een aantal tramlijnen door de stad.

Tram

Er rijden twee tramlijnen door het centrum van Okayama: de Sekibashi-lijn en de Higashiyama-lijn. Voor bezoekers is de halte Shiroshita op de Higashiyama-lijn de meest gebruikte. Alle bezienswaardigheden van de stad liggen op loopafstand van deze halte.

Bus

Forenzen maken in Okayama veel gebruik van de bus. Voor toeristen is eigenlijk alleen de Korakuen Bus een handige lijn. Deze bus rijdt iedere 30 minuten tussen Okayama Station en Koraku-en.

Overnachten in Okayama


Okayama is een compacte stad. De hotels in de stad concentreren zich in het centrum.

Okayama Station

Verreweg de meeste hotels in Okayama liggen in het centrum ten oosten van het station. Behalve hotels is hier een goede keuze aan restaurants en bars. Als regionale stad is het hier ’s avonds bij lange na niet zo druk als in de grote steden, maar zoek je vermaak dan is dat prima te vinden.

Koraku-en

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Okayama. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Okayama.

Zien & doen in Okayama


Kasteel Okayama

Kasteel Okayama

Het kasteel van Okayama wordt ook wel het “kraaien kasteel” genoemd. Kasteel Okayama dankt deze bijnaam aan het zwarte exterieur.

Kibi Vlakte

Kibi Vlakte

De Kibi Vlakte net ten noorden van Okayama is bij uitstek geschikt om het Japanse platteland per fiets te verkennen.

Koraku-en

Koraku-en

De prachtige Japanse tuin Koraku-en ligt naast Kasteel Okayama. Eeuwen geleden legde de kasteelheer de tuinen aan ter vermaak van de adel.

City Guides

Er zijn nog geen City Guides beschikbaar voor Okayama.