Okayama

Okayama

Weer in Okayama

Komende dagen in Okayama
maandag
dinsdag
woensdag
22 jul
23 jul
24 jul
Okayama
Okayama
Okayama
26°C
26°C
25°C
34°C
33°C
30°C
zware regenval
lichte regen
matige regen

Na Hiroshima is Okayama de tweede stad van de Chugoku regio, de meest westelijk gelegen regio op het hoofdeiland Honshu. De stad groeide uit tot het centrum van de regio tijdens de Edoperiode (1603-1867). Ook vandaag nog is de stad een belangrijk regionaal knooppunt. De Sanyo Shinkansen tussen Osaka en Hakata sluit hier aan op de enige spoorverbinding tussen Honshu en Shikoku. Verder is de stad per spoor verbonden met de Japanse Zee kust.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad is Koraku-en, een van de mooiste tuinen van Japan samen met Kenroku-en in Kanazawa en Kairaku-en in Mito. Ook Kasteel Okayama springt in het oog, niet in het minst omdat het gebouw van buiten zwart is.

Het sprookje van Momotaro speelt zich af in de omgeving van de stad en de locals zijn daar uiteraard behoorlijk trots op. Overal in de stad wordt je er dan ook aan herinnerd.

Zien & doen in Okayama


 • Kasteel Okayama

  Kasteel Okayama

  Het kasteel van Okayama wordt ook wel het “kraaien kasteel” genoemd. Kasteel Okayama dankt deze bijnaam aan het zwarte exterieur.

 • Kibi Vlakte

  Kibi Vlakte

  De Kibi Vlakte net ten noorden van Okayama is bij uitstek geschikt om het Japanse platteland per fiets te verkennen.

 • Koraku-en

  Koraku-en

  De prachtige Japanse tuin Koraku-en ligt naast Kasteel Okayama. Eeuwen geleden legde de kasteelheer de tuinen aan ter vermaak van de adel.

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Okayama. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Okayama.

Koraku-en

Vervoer


Okayama is uitstekend bereikbaar per vliegtuig en trein. De stad heeft een eigen luchthaven en ligt op de doorgaande Shinkansen route tussen Osaka en Hiroshima. Bovendien is het een belangrijk spoorknooppunt omdat hier de enige spoorverbinding tussen het hoofdeiland Honshu en het eiland Shikoku aansluit op de rest van het spoorwegennet.

De stad zelf heeft een compact centrum en alle bezienswaardigheden liggen op loopafstand. Ook rijden er een aantal tramlijnen door de stad.

Tram

De tram is de meest nuttige vorm van openbaar vervoer voor bezoekers. Er rijden twee tramlijnen door het centrum:

 • Higashiyama-lijn loopt vanaf het treinstation in oostelijke richting langs het kasteel naar de wijken aan de overkant van de Asahi Rivier.
 • Sekibashi-lijn loopt een klein stukje parallel aan de Higashiyama-lijn maar buigt halverwege het station en het kasteel af naar het zuiden.

Voor bezoekers is de halte Shiroshita op de Higashiyama-lijn de meest gebruikte. Veel bezienswaardigheden liggen op loopafstand van deze halte.

Bus

Forenzen maken graag gebruik van het uitgebreide busnetwerk van de stad. Bezoekers zijn hier minder bij gebaat. Voor toeristen is eigenlijk alleen de Korakuen Bus een handige lijn. Deze bus rijdt iedere 30 minuten tussen het station en de tuinen van Koraku-en.

Hotels


Okayama is een compacte stad. De hotels in de stad concentreren zich in het centrum.

Okayama Station

Verreweg de meeste hotels in de stad liggen in het centrum ten oosten van het station. Behalve hotels is hier een goede keuze aan restaurants en bars. Als regionale stad is het hier ’s avonds bij lange na niet zo druk als in de grote steden, maar zoek je vermaak dan is dat prima te vinden.