Kasteel Okayama

Kasteel Okayama

Het kasteel van Okayama wordt ook wel het “kraaien kasteel” genoemd. Kasteel Okayama dankt deze bijnaam aan het zwarte exterieur. De vesting werd gebouwd in 1597 maar overleefde helaas de Tweede Wereldoorlog niet. In 1966 werd een replica geconstrueerd. De rivier Asahi-kawa diende als slotgracht en scheidt het kasteel van de tuinen van Koraku-en.

De hoofdtoren van Kasteel Okayama telt zes verdiepingen en heeft een modern interieur. Hier vind je een tentoonstelling over de geschiedenis van het kasteel. Slechts één gebouw heeft de verwoesting van de oorlog overleefd. De Tsukimi Yagura, een toren om naar de maan te kijken, dateert uit 1620. Verder zijn een aantal funderingen van verwoeste gebouwen blootgelegd om een beeld te schetsen van de omvang van het oorspronkelijke complex.

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Tickets & Tours

Bereikbaarheid

Vanaf Okayama Station neem de tram Higashiyama-lijn en stap uit bij de halte Shiroshita, De tramrit duurt 5 minuten en over de wandeling vanaf de halte naar Kasteel Okayama doe je 15 minuten. Je kunt er ook voor kiezen om vanaf Okayama Station te wandelen. Dan ben je ongeveer 30 minuten onderweg.