Kasteel Okayama

Kasteel Okayama

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Het kasteel van Okayama wordt ook wel het “kraaien kasteel” genoemd. Kasteel Okayama dankt deze bijnaam aan het zwarte exterieur. De vesting werd gebouwd in 1597 maar overleefde helaas de Tweede Wereldoorlog niet. In 1966 werd een replica geconstrueerd. De rivier Asahi-kawa diende als slotgracht en scheidt het kasteel van de tuinen van Koraku-en.

De hoofdtoren van Kasteel Okayama telt zes verdiepingen en heeft een modern interieur. Hier vind je een tentoonstelling over de geschiedenis van het kasteel. Slechts één gebouw heeft de verwoesting van de oorlog overleefd. De Tsukimi Yagura, een toren om naar de maan te kijken, dateert uit 1620. Verder zijn een aantal funderingen van verwoeste gebouwen blootgelegd om een beeld te schetsen van de omvang van het oorspronkelijke complex.

Kasteel Okayama

Bereikbaarheid Kasteel Okayama

Vanaf Okayama Station loop je in ongeveer 30 minuten naar het kasteel of je kunt kiezen voor de tram:

  • Higashiyama-lijn trams vertrekken vanaf de oostelijke uitgang van Okayama Station. Stap uit bij de halte Shiroshita en wandel in oostelijke richting naar het kasteel. De tramrit duurt 5 minuten en over de wandeling vanaf de halte naar het kasteel doe je 10 minuten.