Kibi Vlakte

Kibi Vlakte

Kibi Vlakte

Kibi Vlakte

Even ten noorden van Okayama ligt de Kibi Vlakte, een relatief groot vlak gebied zonder hellingen en heuvels. In de 4e eeuw was dit het domein van het Koninkrijk van Kibi. Tegenwoordig is het een prettig landelijk gebied met hier en daar een kluster boerderijen, een tempel en rustige rijstvelden. Een prachtige fietsroute slingert over de vlakte langs een aantal historische bezienswaardigheden.

Volgens een legende stuurde een naburig koninkrijk een prins naar Kibi om een oger te verslaan en Kibi te veroveren. Het verhaal van de prins, Kibitsu-hiko no Mikoto, vormt de basis voor het veel bekendere sprookje van Momotaro. Dit sprookje vertelt over een jongen die uit een perzik geboren werd en een groep ogers versloeg die de plaatselijke bevolking terroriseerden.

Een fietsroute van 17 kilometer voert over de Kibi Vlakte en volgt losjes de route van prins Kibitsu-hiko no Mikoto. Onderweg voert de route langs historische punten, waarvan sommigen terug te voeren zijn naar het Koninkrijk van Kibi.

De route loopt tussen de stations Bizen-Ichinomiya en Soja. Je kunt op het ene station een fiets huren en weer terug brengen bij het andere station. Hoewel de route in beide richtingen te doen is, beginnen de meeste fietsers in Bizen-Ichinomiya. Het kost ¥ 1.000 om de hele dag en fiets te huren.

Tickets & Tours

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Bereikbaarheid

Bizen-Ichinomiya Station ligt op de JR Kibi-lijn op 10 minuten vanaf Okayama Station. Soja Station ligt op dezelfde lijn op 35 minuten vanaf Okayama Station. Treinen rijden iedere 30 minuten. Op beide stations zit de fietsverhuurder direct naast de uitgang.