Kibi Vlakte

Kibi Vlakte

Kibiji Cycling

De fietsverhuurders op de Kibi Vlakte werken samen onder de naam Kibiji Cycling. Op de Engels-talige website vind je een volledig overzicht van het aanbod en de kosten.

Kibiji Cycling

Even ten noorden van Okayama ligt de Kibi Vlakte, een relatief groot vlak gebied zonder hellingen en heuvels. In de 4e eeuw was dit het domein van het Koninkrijk van Kibi. Tegenwoordig is het een prettig landelijk gebied met hier en daar een paar boerderijen, een tempel en rustige rijstvelden. Een prachtige fietsroute slingert over de vlakte langs een aantal historische bezienswaardigheden.

Volgens een legende stuurde een naburig koninkrijk een prins naar Kibi om een oger te verslaan en Kibi te veroveren. Het verhaal van de prins, Kibitsu-hiko no Mikoto, vormt de basis voor het veel bekendere sprookje van Momotaro. Dit sprookje vertelt over een jongen die uit een perzik geboren werd en een groep ogers versloeg die de plaatselijke bevolking terroriseerden.

Een fietsroute van 17 kilometer voert over de Kibi Vlakte en volgt losjes de route van prins Kibitsu-hiko no Mikoto. Onderweg voert de route langs historische punten, waarvan sommigen terug te voeren zijn naar het Koninkrijk van Kibi.

Fiets verhuur

De route loopt tussen de stations Bizen-Ichinomiya en Soja. Je kunt op het ene station een fiets huren en weer terug brengen bij het andere station. Hoewel de route in beide richtingen te doen is, beginnen de meeste fietsers in Bizen-Ichinomiya. De fietsverhuurder heeft de volgende 3 locaties:

 • Araki Rent-a-Cycle
  Direct naast de oostelijke uitgang van JR Soja Station
 • Ueno Rent-a-Cycle
  Direct naast de toegangspoortjes van JR Bizen-Ichinomiya Station
 • Takaya Rent-a-Cycle
  Vlakbij de tempel Bitchu-Kokubun-ji, ongeveer halverwege tussen de twee treinstations

Alle 3 locaties zijn dagelijks open van 9:00 tot 17:00 en verhuur is mogelijk tot 15:30. Er zijn verschillende typen fietsen verkrijgbaar:

 • Stadsfietsen voor ¥ 1.500 / € 9 per dag
 • Sportfietsen voor ¥ 2.200 / € 13 per dag
 • E-bikes voor ¥ 2.800 / € 16 per dag

Breng je de fiets terug bij een andere locatie dan waar je ‘m opgehaald hebt, dan betaal je ¥ 500 / € 3 extra. Voor een volledig overzicht van de kosten bezoek de website van Kibiji Cycling via de link in de widget links bovenaan deze pagina.

Bereikbaarheid Kibi Vlakte

De fietsroute over de vlakte loopt tussen twee treinstations, beiden prima bereikbaar vanaf Okayama met directe treinen.

 • Bizen-Ichinomiya Station ligt op de JR Kibi-lijn op 10 minuten vanaf Okayama Station.
 • Soja Station is bereikbaar met dezelfde JR Kibi-lijn in 40 minuten en met de JR Hakubi-lijn in 30 minuten, beiden vanaf Okayama Station.

Treinen op zowel de Kibi-lijn als de Hakubi-lijn rijden iedere 30 minuten. Op beide stations zit de fietsverhuurder direct naast de uitgang.