Koraku-en

Koraku-en

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Koraku-en is een prachtige Japanse landschapstuin in Okayama en een van de top attracties van de stad. Samen met Kenroku-en in Kanazawa en Kairaku-en in Mito is dit een van de drie mooiste landschapstuinen van Japan.

De tuinen liggen aan de rivier Asahi-kawa, die tevens een gedeelte van de slotgracht van Kasteel Okayama vormt. Koraku-en werd in opdracht van de kasteelheer in 1687 aangelegd ter vermaak van de adelijke familie en om belangrijke gasten in te ontvangen. Zo nu en dan was het ook het publiek toegestaan van de tuinen te genieten.

In 1884 werden de tuinen eigendom van de prefectuur Okayama en werd Koraku-en permanent opengesteld voor het publiek. Tijdens overstromingen in 1934 en de Tweede Wereldoorlog werd behoorlijk wat schade aangericht, maar de tuinarchitecten hebben sindsdien alles in originele staat weten te herstellen.

Koraku-en

Bereikbaarheid Koraku-en

De tuinen van liggen op ongeveer een half uur loopafstand van Okayama Station. Houd je niet zo van lopen, dan kun je ook kiezen voor de tram:

  • Higashiyama-lijn trams vertrekken vanaf de overkant van het plein aan de oostzijde van Okayama Station. Stap uit bij de halte Shiroshita. Vanaf de halte loop je in 10 minuten naar het kasteel. Steek hier de brug over de rivier over naar de zuidelijke ingang van het tuinencomplex.
Koraku-en
De brug over de Asahi Rivier tussen Kasteel Okayama en Koraku-en.