Koraku-en

Koraku-en

Koraku-en is een prachtige Japanse landschapstuin in Okayama en een van de top attracties van de stad. Samen met Kenroku-en in Kanazawa en Kairaku-en in Mito is dit een van de drie mooiste landschapstuinen van Japan.

De tuinen liggen aan de rivier Asahi-kawa, die tevens een gedeelte van de slotgracht van Kasteel Okayama vormt. Koraku-en werd in opdracht van de kasteelheer in 1687 aangelegd ter vermaak van de adelijke familie en om belangrijke gasten in te ontvangen. Zo nu en dan was het ook het publiek toegestaan van de tuinen te genieten.

In 1884 werden de tuinen eigendom van de prefectuur Okayama en werd Koraku-en permanent opengesteld voor het publiek. Tijdens overstromingen in 1934 en de Tweede Wereldoorlog werd behoorlijk wat schade aangericht, maar de tuinarchitecten hebben sindsdien alles in originele staat weten te herstellen.

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Tickets & Tours

Bereikbaarheid

De tuinen van Koraku-en liggen op ongeveer een half uur loopafstand van Okayama Station. Je kunt ook kiezen voor de tram. Neem de Higashiyama-lijn en stap uit bij de halte Shiroshita. Vanaf de halte loop je in 10 minuten naar de zuidelijke ingang van het tuinencomplex.