Okayama Airport

Okayama Airport

Vliegtickets

De regionale stad Okayama heeft een eigen luchthaven, vaak liefkozend Okayama Momotaro Airport genoemd. Het vliegveld ligt 18 kilometer ten noordwesten van het centrum van de stad. Hier landen binnenlandse vluchten vanuit bestemmingen elders in Japan en internationale vluchten vanuit een paar bestemmingen en zuidoost Azië.

  • Volledige naam: Okayama Airport
  • Japanse naam: 岡山空港 (Okayama Kuko)
  • IATA-code: OKJ
  • Officiële website: www.okayama-airport.org

Okayama Airport opende in 1988 ter vervanging van het oude vliegveld in het havengebied waar uitbreidingsmogelijkheden beperkt waren. Bij opening was start- en landingsbaan 2.000 meter lang. In 1993 werd de baan met 500 meter verlengd en in 2001 werd er nog eens 500 meter toegevoegd. Zo kunnen er ook grote vliegtuigen landen.

Terminal

De luchthaven heeft één terminal met 3 verdiepingen. Op de begane grond worden de aankomende passagiers verwerkt en zijn de incheckbalies voor de vertrekkende vluchten. Op de eerste verdieping is de wachtruimte voor vertrekkende reizigers en op de tweede verdieping is een observatiedek dat uitkijkt over de tarmac.

Verreweg de belangrijkste route die vanaf Okayama Airport onderhouden wordt is die met Haneda Airport in Tokyo. Zowel Japan Airlines als ANA (de twee grootste luchtvaartmaatschappijen van Japan) zijn op deze route actief. De overige binnenlandse routes vliegen naar Sapporo en Naha. Er vertrekken ook internationale vluchten naar Shanghai, Hong Kong, Seoul en Taipei.

Hiroshima Airport

NL ⇌ Okayama Airport

Vanaf Schiphol heb je behoorlijk wat keuze uit verschillende routes naar Japan. Voor een volledig overzicht van alle mogelijke opties gebruik het zoekveld links bovenaan deze pagina. Er zijn echter geen rechtstreekse vluchten naar Okayama Airport. Vrijwel alle vluchten hebben een overstap in Tokyo. Dit is een selectie van de snelste routes:

  • Lufthansa heeft een goede verbinding met een overstap in Frankfurt of München. Vanaf Haneda reis je met ANA verder naar Okayama Je bent zo’n 18 uur onderweg.
  • Finnair brengt je via Helsinki naar Haneda waar je overstapt op Japan Airlines. Ook nop deze route ben je ongeveer 18 uur onderweg.