Onomichi

Onomichi

Weer in Onomichi

Komende dagen in Onomichi
maandag
dinsdag
woensdag
22 jul
23 jul
24 jul
Onomichi
Onomichi
Onomichi
25°C
25°C
25°C
32°C
31°C
29°C
lichte regen
lichte regen
matige regen

Het pittoreske stadje Onomichi ligt ten oosten van Hiroshima in de Chugoku regio. Van oudsher is dit havenstadje een belangrijke spil in de handelsroute tussen Shikoku en het hoofdeiland Honshu. Ooit liep de handel met bootjes via de vele eilanden, tegenwoordig verbindt een aantal bruggen de eilanden op de hoofdroute. Vanaf het centrum van de stad varen kleine veerbootjes naar een aantal van de dichtbij gelegen eilanden, waardoor de sfeer van de historische haven nog steeds voelbaar is.

De bruggen die de eilandjes verbinden vormen samen de Shimanami Kaido, een unieke route die zo nu en dan voelt als een reis door de tijd. De Shimanami Kaido is de enige landverbinding tussen het hoofdeiland Honshu en Shikoku die toegankelijk is voor fietsers en voetgangers. Vooral onder fietsers is de route populair.

Kenmerkend voor Onomichi zijn de vele hellingen in de stad. Veel van de bezienswaardigheden liggen op de hellingen, en om er te komen zoeken reizigers hun weg door een wirwar van smalle steegjes door de woonwijken. Een leuke manier om de hellingen en de steegjes te leren kennen is via de Tempel Route, een wandelroute langs 25 tempels op de hellingen.

Zien & doen in Onomichi


 • Shimanami Kaido

  Shimanami Kaido

  De Shimanami Kaido is een van de mooiste fietsroutes van Japan en voert over 70 kilometer via zes eilanden van Onomichi naar Imabari.

 • Tempel Route

  Tempel Route

  Ontdek de smalle straatjes van Onomichi met de 2,5 kilometer lange Tempel Route langs 25 charmante tempels.

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Onomichi. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Onomichi.

Shimanami Kaido

Vervoer


Onomichi heeft een eigen Shinkansen station, waar alleen Kodama treindiensten van de Sanyo Shinkansen stoppen. Vanuit Tokyo betekent dat een overstap in Osaka of Okayama. Vanaf de hoofdstad duurt de reis 4-5 uur. De Japan Rail Pass is geldig op deze route, mits je geen gebruik maakt van Nozomi treindiensten. Iets goedkoper dan de Shinkansen is de bus. Vanaf Tokyo doet de nachtbus ongeveer 11 uur over de reis.

Het Shinkansen station ligt ten noordwesten van de stad. Het reguliere treinstation ligt net ten westen van het centrum. Een bus verbindt beide stations. De stad zelf is het best te verkennen te voet.

Bus

In het weekend en op nationale feestdagen rijdt een speciale bus, de Skip Line, een rondje door de stad. Bussen vertrekken iedere 30 minuten tussen 9:30 en 16:30 vanaf het treinstation en rijden met de klok mee langs de bezienswaardigheden van de stad.

Veerboot

Een aantal van de eilanden voor de kust horen bij de stad. Verschillende veerboten zorgen voor openbaar vervoer tussen de eilanden. Hiervan zijn de belangrijkste lijnen:

 • Onomichi – Mukaishima: Drie verschillende veerdiensten verbinden het centrum met het eerste eiland Mukaishima, de overtocht duurt een paar minuten
 • Onomichi – Innoshima – Ikuchijima: De verder gelegen eilanden Innoshima en Ikuchijima worden door een veerdienst het station bediend

Hotels


Het centrum is compact, met alles op loopafstand. De meeste overnachtingsmogelijkheden liggen dan ook gunstig. De meeste hotels vindt je in deze twee wijken hieronder.

Centrum

Het centrum van de stad ligt er gezellig bij aan de haven. De overnachtingsmogelijkheden hier dragen bij aan de sfeer. Vrijwel alle accommodaties zijn namelijk Japanse stijl ryokans. Je slaapt in een comfortabele futon op een vloer van tatami matten.

Onomichi Station

Rond het station liggen een aantal westerse stijl hotels, waar je “gewoon” op een bed slaapt. Voor fietsers die de Shimanami Kaido nemen is het gebied rond het station de beste uitvalsbasis.

Van ons blog