Tempel Route

Tempel Route

Tempel Route

Tempel Route

De smalle steegjes langs de hellingen van Onomichi maken het stadje bijzonder pittoresk. Wellicht is dat de reden dat hier een enorm aantal tempels te vinden is. Veel meer dan je zou verwachten in een stadje van deze afmetingen zelfs. Veel meer bovendien dan je op een dag kunt bezoeken. Het grote aantal tempels draagt bij aan de karakteristieke sfeer en trekt behoorlijk wat bezoekers. Een uitgezette wandelroute, de Tempel Route, loopt de hellingen op en af langs 25 van de mooiste tempels.

De Tempel Route is slechts 2,5 kilometer lang maar als je bij elke bezienswaardigheid onderweg stopt kun je er prima een hele dag over doen. De beste manier om de tempels langs de route te omschrijven is charmant. Geen enkele tempel op zich is de reis waard en geen enkele tempel is bijzonder groot. Een paar hebben behalve een hoofdgebouw een paar bijgebouwen en een paar hebben zelfs een pagode. Voor een aantal moet je bovendien een klein beetje van de route afwijken om ze te bezoeken.

Maar dat maakt de wandeling er niet minder om. Iedere tempel op zich is een oase van rust en de hoger gelegen tempels hebben bovendien een mooi uitzicht over de lager gelegen stad en de Shimanami Kaido. De goed aangegeven route slingert door smalle straatjes en steegjes langs huizen, scholen en winkeltjes.

Behalve tempels voert de Tempel Route onderweg ook langs de voormalige residenties van twee prominente schrijvers uit Onomichi en een literatuur museum. Een leuke plek om even van de route af te wijken is Senkoji Park, bovenop een heuvel. Klim zelf naar boven of neem de kabelbaan naar de top. Vooral in de lente is het park erg aantrekkelijk, als de kersenbloesem er volop bloeit.

Tickets & Tours

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Bereikbaarheid

Het begin van de Tempel Route ligt een paar honderd meter ten oosten van Onomichi Station. Je kunt de route ook vanaf de andere kant beginnen. Een taxi brengt je in een paar minuten van het station naar het meest oostelijke punt van de route.