Kasteel Bitchu-Matsuyama

Takahashi

Weer in Takahashi

Komende dagen in Takahashi
maandag
dinsdag
woensdag
22 jul
23 jul
24 jul
Takahashi
Takahashi
Takahashi
22°C
22°C
22°C
34°C
31°C
27°C
zware regenval
lichte regen
matige regen

Takahashi is een stadje in de bergen van de prefectuur Okayama. De historische stadskern aan de voet van een berg is goed bewaard gebleven. Je vindt er oude samoerai- en handelaarswoningen. Het pronkstuk van het het stadje staat boven op de berg: Kasteel Matsuyama. Dit is het enige nog originele kasteel in Japan dat boven op een berg gebouwd is en bovendien het oudste.

Het stadje wordt vaak aangeduid als Bitchu-Takahashi om het te onderscheiden van andere steden met dezelfde naam. Tegenwoordig is Japan opgedeeld in prefecturen. Vroeger waren dat provincies, en die provincies hadden vrijwel allemaal een andere naam dan de tegenwoordige prefecturen. Takahashi lag vroeg in de provincie Bitchu.

Zien & doen in Takahashi


 • Fukiya

  Fukiya

  Het charmante dorpje Fukiya ligt in de bergen van Takahashi en staat bekend om de rode oker die er wordt geproduceerd.

 • Kasteel Bitchu-Matsuyama

  Kasteel Bitchu-Matsuyama

  Kasteel Bitchu-Matsuyama is het oudste en hoogst gelegen kasteel van Japan. Het ligt bovenop een berg dus je moet wel wat moeite doen om er te komen.

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Takahashi. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Takahashi.

Fukiya

Vervoer


Het kleine stadje Takahashi ligt in het achterland van Okayama en is goed bereikbaar per trein. De historische stadskern ligt in een compacte wijk rond het station. Om het kasteel en andere verder gelegen bezienswaardigheden te bereiken heb je de keuze uit een aantal bussen.

Trein

De JR Hakubi-lijn tussen Okayama en Matsue heeft een station hier. Vanaf Okayama vertrekt een paar keer per uur een trein op deze lijn. Met een Limited Express trein doe je 35 minuten over de reis. De stoptrein doet er een uur over. De Japan Rail Pass is te gebruiken voor alle treinen op deze lijn.

Bus

Om de bezienswaardigheden buiten de stadskern te bereiken kun je gebruik maken van de bus. Om Kasteel Bitchu-Matsuyama te bereiken heb je de keuze uit twee lijnen. Geen van beide lijnen rijden naar het kasteel, maar ze stoppen wel aan het begin van een wandelpad dat de berg op voert naar het kasteel.

 • Youme Town Shuttle Bus: Rijdt in opdracht van het lokale winkelcentrum in een rondje door het centrum
 • Takahashi City Loop Bus: Volgt vrijwel dezelfde route als de Youme Town Shuttle Bus

Hotels


In het stadje zelf zijn geen hotels die te boeken zijn via Nederlands- of Engelstalige boekingsites. Veel bezoekers komen hierheen als dagtrip vanaf Okayama. Dieper in de bergen zijn wel wat leuke overnachtingsmogelijkheden te vinden die de moeite van de reis waard zijn.

Fukiya

Het gehucht Fukiya ligt diep in de bergen. Ooit verwierf dit dorpje een enorme welvaart door een kopermijn. Het dorpje bestaat uit twee straten met vrijwel alleen historische huizen van minimaal een eeuw oud. Er zijn hier een paar prachtige overnachtingsmogelijkheden die voor een onvergetelijke ervaring zorgen.

Van ons blog