Op deze pagina

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Het dorpje Fukiya ligt in de beboste bergen van Takahashi, op ongeveer 20 kilometer van het centrum van het kleine stadje. Ooit was de kopermijn hier een belangrijke bron van welvaart voor de regio. Bekender is echter het rode oker pigment dat hier geproduceerd wordt uit rode ijzeroxide. In de jaren ’20 van de vorige eeuw sloot de kopermijn en tegelijkertijd nam de vraag naar rode oker af, en daarmee ook de welvaart van het dorpje.

Gelukkig is Fukiya goed bewaard gebleven en is tegenwoordig een van de populairdere toeristische bestemmingen in de regio. De hoofdstraat van het dorp staat vol met oude huizen en winkeltjes, vrijwel allemaal met een voorgevel geverfd met rode oker. Dit zorgt voor een unieke sfeer in een traditioneel Japanse setting.

Fukiya Furusato

Fukiya

Het charmante dorpje bestaat nog uit slechts één straat. Een aantal van de traditionele huizen zijn woningen, maar een aantal zijn opengesteld voor het publiek of doen dienst als winkel.

Katayama Huis

Fukiya

De familie Katayama was 250 jaar lang een van de belangrijkste handelaren in rode oker in het dorp Fukiya. De voormalige woning van de familie is opengesteld voor het publiek. De welvaart en de geschiedenis van de oker handel wordt hier goed in beeld gebracht.

Sasaune Kopermijn

Fukiya

Een gedeelte van de Sasaune Kopermijn die Fukiya tot een eeuw geleden veel welvaart bracht is open voor bezoekers. Een aantal opstellingen in de mijn laten zien hoe hier vroeger koper gewonnen werd. De in ligt op ongeveer 1 kilometer afstand van het dorpje.

Fukiya Lagere School

Fukiya

Aan het begin van de 20ste eeuw werd een nieuwe lagere school gebouwd in Fukiya. Het is een van de weinig gebouwen in de omgeving die volgens een in die tijd populaire westers-achtige bouwstijl gebouwd werd. Het gebouw is regionaal erfgoed en in 2019 grondig gerestaureerd.

Bereikbaarheid Fukiya

Er rijdt driemaal per dag een bus van Takahashi Station naar het dorp. De rit duurt ongeveer 60 minuten. Het is echter een leuke rit om op je gemak te doen met een huurauto.