Kasteel Bitchu-Matsuyama

Kasteel Bitchu-Matsuyama

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

In de kleine stad Takahashi staat het Kasteel Bitchu-Matsuyama, niet te verwarren met Kasteel Matsuyama in Matsuyama. Het is een van de 12 originele Japanse kastelen. Het kasteel staat op een stijle berg ten noorden van het historische centrum van Takahashi. Van de 12 overgebleven originele kastelen is het de enige gelegen op een bergtop, het is het oudste van de 12 en op 430 meter boven zeeniveau bovendien het hoogst gelegen.

Kasteel Bitchu-Matsuyama werd gebouwd in de 13de eeuw, toen kastelen nog primair dienden als verdedigingswerken. Vandaar ook de locatie bovenop de bergtop. Pas in de 16de eeuw werden kastelen belangrijke administratieve en culturele centra. Nieuwere kastelen herrezen toen op plattere, beter toegankelijk stukken land, maar dit kasteel bleef waar het was. En daar staat het nog steeds.

Het kasteel is dan ook nog steeds lastig te bereiken. Vanaf de parkeerplaats doe je 20 minuten over de klim. De trappen leiden via de ruines van het eerste kasteel via de verdedigingsringen naar het hoofdgebouw. Langs de trappen zijn hier en daar observatieplateau’s vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de lager gelegen stad.

Bereikbaarheid Kasteel Bitchu-Matsuyama

Het kasteel is alleen te voet te bereiken. Op ongeveer 20 minuten lopen ligt een kleine parkeerplaats met plek voor 14 auto’s. Ook rijdt er een shuttlebus vanaf een lager gelegen parkeerplaats in het stadscentrum.