Kasteel Bitchu-Matsuyama

Kasteel Bitchu-Matsuyama

In de kleine stad Takahashi staat het Kasteel Bitchu-Matsuyama, niet te verwarren met Kasteel Matsuyama in Matsuyama. Het is een van de 12 originele Japanse kastelenKasteel Bitchu-Matsuyama staat op een stijle berg ten noorden van het historische centrum van Takahashi. Van de 12 overgebleven originele kastelen is het de enige gelegen op een bergtop, het is het oudste van de 12 en op 430 meter boven zeeniveau bovendien het hoogst gelegen.

Kasteel Bitchu-Matsuyama werd gebouwd in de 13de eeuw, toen kastelen nog primair dienden als verdedigingswerken. Vandaar ook de locatie bovenop de bergtop. Pas in de 16de eeuw werden kastelen belangrijke administratieve en culturele centra. Nieuwere kastelen herrezen toen op plattere, beter toegankelijk stukken land, maar Kasteel Matsuyama bleef waar het was. En daar staat het nog steeds.

Het kasteel is dan ook nog steeds lastig te bereiken. Vanaf de parkeerplaats doe je 20 minuten over de klim. De trappen leiden via de ruines van het eerste kasteel via de verdedigingsringen naar het hoofdgebouw. Langs de trappen zijn hier en daar observatieplateau’s vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de lager gelegen stad.

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Viator

Bereikbaarheid

Kasteel Bitchu-Matsuyama is alleen te voet te bereiken. Op ongeveer 20 minuten lopen ligt een kleine parkeerplaats met plek voor 14 auto’s. Ook rijdt er een shuttlebus vanaf een lager gelegen parkeerplaats in het stadscentrum.