Yamaguchi

Yamaguchi

Weer in Yamaguchi

Komende dagen in Yamaguchi
donderdag
vrijdag
zaterdag
20 jun
21 jun
22 jun
Yamaguchi
Yamaguchi
Yamaguchi
18°C
18°C
20°C
25°C
25°C
24°C
zware regenval
matige regen
zware regenval

Yamaguchi is de hoofdstad van de gelijknamige prefectuur en in haar huidige vorm een relatief nieuwe stad, en een van de kleinste prefectuur hoofdsteden van Japan. De huidige stad is een samentrekking van een aantal dorpen met de historische kern van de oude stad ongeveer in het midden. De oude dorpskernen bestaan nog steeds, dus een echt centrum heeft de stad niet.

Als je dan toch een centrum zou moeten aanwijzen is dat het gebied rond Shinkansen station. Dit is het belangrijkste station in de stad en een knooppunt van treinlijnen.

Toch heeft de stad een rijke geschiedenis die terug gaat naar de 14de eeuw toen de Ouchi familie de stad stichtte. Onder het bewind van de Ouchi familie groeide de stad uit tot een geduchte rivaal op cultureel gebied voor het in die tijd in oorlog verwikkelde Kyoto waardoor het de bijnaam “Kyoto van het westen” kreeg.

In de 19de eeuw nam de Mori familie, gevestigd in het nabij gelegen Hagi, de macht over. Deze familie speelde een belangrijke rol in de Meiji-restauratie en het begin van de industriële revolutie in Japan. Ondanks de belangrijke rol die de stad en omgeving in de geschiedenis gespeeld hebben is het moderne Yamaguchi een bescheiden stad.

Zien & doen in Yamaguchi


 • Akiyoshidai & Akiyoshido

  Akiyoshidai & Akiyoshido

  Akiyoshidai is een plateau van kalksteen zo’n 30 kilometer ten westen van Yamaguchi. Onder het plateau ligt een grote grot.

 • Jyoei-ji

  Jyoei-ji

  De Zen tempel Jyoei-ji is vooral bekend vanwege de prachtige 500 jaar oude Sesshu’s Tuin, kunst waar je doorheen kunt wandelen.

 • Ruriko-ji

  Ruriko-ji

  De Boeddhistische tempel Ruriko-ji uit 1442 is vooral bekend vanaf de 5 verdiepingen tellende pagode en is Nationaal Erfgoed.

 • Tsunoshima

  Tsunoshima

  Het eiland Tsunoshima in de westelijke punt van Yamaguchi is bijzonder fotogeniek en vooral populair onder brug-fanaten.

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Yamaguchi. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Yamaguchi.

Tsunoshima

Vervoer


Het Shinkansen station Shin-Yamaguchi verbindt de stad met de rest van Japan. Hier arriveren hogesnelheidstreinen uit FukuokaOsaka en Tokyo. Dit station ligt echter nog ongeveer 20 minuten met de trein buiten het oorspronkelijke centrum. Inmiddels is rond het Shinkansen station een soort tweede centrum ontstaan. Verder is de stad per vliegtuig en per bus te bereiken.

De meeste bezienswaardigheden liggen binnen 5 kilometer van Yamaguchi Station. De beste manier om door de stad te bewegen is te voet of per huurfiets.

Hotels


Omdat de stad niet echt een gedefinieerd centrum heeft liggen de hotels ook vrij verspreid. Er zijn twee wijken met een goede hoeveelheid hotels om uit te kiezen.

Shin-Yamaguchi Station

In het gebied rond dit station liggen een paar redelijke hotels. Arriveer je met de Shinkansen dan is dit wellicht de beste optie om niet te ver met je bagage te hoeven zeulen. 

Yuda Onsen

Een veel ruime keuze heb je in de wijk Yuda Onsen. Deze wijk ligt rond Yudaonsen Station. Onder dit gebied ligt een groot aantal onsen warmwaterbronnen. De hotels in Yuda Onsen zijn allemaal aangesloten op deze bronnen en hebben eigen openbare baden waar hotelgasten gebruik van kunnen maken.

Van ons blog