Akiyoshidai & Akiyoshido

Akiyoshidai & Akiyoshido

Akiyoshidai & Akiyoshido

Het Akiyoshidai plateau is een soort maan landschap op zo’n 30 kilometer ten westen van het centrum van Yamaguchi. Het plateau bestaat uit kalksteen en is zo’n 500.000 jaar geleden ontstaan. Over het plateau verspreid staan allerlei kalksteen formaties die door de eeuwen heen gevormd zijn. Onder het plateau heeft zich over de afgelopen 300.000 jaar een grot gevormd. De Akiyoshido grot is de grootste van Japan en is toegankelijk voor bezoekers. De grot en het plateau samen zijn aangewezen als Quasi-Nationaal Park.

Het Akiyoshidai plateau was ooit, miljoenen jaren geleden, een koraalrif. Daar beweging van de aard platen is het plateau ver boven de zeespiegel komen te liggen. Het gebied van 130 vierkante kilometer staat vol met allerlei kalksteen formaties duizenden jaren aan erosie. Nergens anders in Japan is een soortgelijk landschap te vinden.

Over het Akiyoshidai plateau kronkelt een weg vanwaar het landschap te bewonderen is vanuit de auto. Ook lopen er een aantal wandelpaden door het gebied.

Onder het plateau liggen zo’n 400 grotten, waarvan de Akiyoshido grot verreweg de grootste is. De volledige grot is 9 kilometer lang, waarvan 1 kilometer toegankelijk is voor bezoekers. Er loopt een goed begaanbaar wandelpad door de grot langs een aantal van de mooiste plekken. Zo kom je onder andere langs een ondergronds waterval en indrukwekkende druipsteen formaties. Voor een kleine meerprijs is er een avontuurlijk pad met een hogere moeilijkheidsgraad maar een prachtig uitzicht vanaf hoger in de grot.

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Bereikbaarheid

Van de stations van Shin-Yamaguchi, Yamaguchi en Hagi gaan bussen rechtstreeks naar Akiyoshidai & Akiyoshido.