Akiyoshidai

Akiyoshidai & Akiyoshido

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Het Akiyoshidai Plateau is een soort maan landschap op zo’n 30 kilometer ten westen van het centrum van Yamaguchi. Het plateau bestaat uit kalksteen en is zo’n 500.000 jaar geleden ontstaan. Over het plateau verspreid staan allerlei kalksteen formaties die door de eeuwen heen gevormd zijn. Onder het plateau heeft zich over de afgelopen 300.000 jaar een grot gevormd. De Akiyoshido Grot is de grootste van Japan en is toegankelijk voor bezoekers. De grot en het plateau samen zijn aangewezen als Quasi-Nationaal Park.

De regio staat bekend om staat bekend om de pottenbakkerijtechniek Hagiyaki, vernoemd naar de nabijgelegen stad Hagi. Met deze techniek worden vooral bijzondere theekommen gemaakt die populair zijn bij de Japanse theeceremonie. Rond de ingang van de grot en het plateau zijn een aantal lokale pottenbakkers gevestigd. Het is zeker de moeite waard om hier ook even binnen te kijken.

Akiyoshidai Plateau

Het Akiyoshidai Plateau was ooit, miljoenen jaren geleden, een koraalrif. Door beweging van de aardplaten is het plateau ver boven de zeespiegel komen te liggen. Het gebied van 130 vierkante kilometer staat vol met allerlei kalksteen formaties gevormd door duizenden jaren van erosie. Nergens anders in Japan is een soortgelijk landschap te vinden.

Over het plateau kronkelt een weg vanwaar het landschap te bewonderen is vanuit de auto. Ook lopen er een aantal wandelpaden door het gebied.

Akiyoshidai

Akiyoshido Grot

Onder het plateau liggen zo’n 400 grotten, waarvan de Akiyoshido Grot verreweg de grootste is. De volledige grot is 9 kilometer lang, waarvan 1 kilometer toegankelijk is voor bezoekers. Er loopt een goed begaanbaar wandelpad door de grot langs een aantal van de mooiste plekken. Je loopt via een overdekt wandelpad dat boven een riviertje hangt de grot in.

Akiyoshido

Via het ondergrondse wandelpad kom je onder andere langs een ondergronds waterval en indrukwekkende druipsteen formaties. Voor een kleine meerprijs is er een avontuurlijk pad met een hogere moeilijkheidsgraad maar een prachtig uitzicht vanaf hoger in de grot.

Akiyoshido

Bereikbaarheid Akiyoshidai & Akiyoshido

Van de stations van Shin-Yamaguchi en Yamaguchi rijden rechtstreekse bussen naar het plateau en de grot. Vanaf Shin-Yamaguchi Station op de Sanyo Shinkansen vertrekt ongeveer een keer per uur een bus en de rit duurt ruim 45 minuten. Vanaf Yamaguchi Station rijden de bussen iets minder frequent en duurt een enkele reis iets meer dan 1 uur. De bushalte ligt op de parkeerplaats voor de ingang van de grot. Het plateau ligt op 10 minuten loopafstand.

Een goede manier om de grot, het plateau en de omliggende omgeving te verkennen is per huurauto of camper.