De Zen tempel Jyoei-ji in Yamaguchi is vooral bekend vanwege de prachtige Sesshu’s Tuin. Zoals de naam al doet vermoeden is deze tuin aangelegd door Sesshu, een bekende monnik en tuinarchitect. De tuin is een levensechte kopie van een van zijn schilderijen. Sesshu legde de tuin zo’n 500 jaar geleden aan volgens de laatste mode van die tijd. Hij gebruikte daarbij veel rotsen. Tegenwoordig is het een van de best bewaarde voorbeelden van dit type tuinontwerp.

Er loopt een wandelpad door de tuin wat bezoekers in staat stelt zich onder te dompelen in de met zorg ontworpen tuin. Het beste punt om van de serene sfeer te genieten is vanaf het tempelgebouw. Bezoekers kunnen gebruik maken van de ruime kamers en neerstrijken op de tatami matten.

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Tickets & Tours

Bereikbaarheid

Het station het dichtst bij Jyoei-ji is Miyano. Vanaf Yamaguchi zit je 6 minuten in de trein en vanaf Shin-Yamaguchi doe je ruim een half uur over de rit. Het station ligt op een kwartier lopen van de tempel.