Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

De Boeddhistische tempel Ruriko-ji in Yamaguchi is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Vooral de vijf verdiepingen tellende pagode springt in het oog. De pagode dateert uit 1442, terwijl de tempel zelf officieel pas tientallen jaren later gesticht is. Als Nationaal Erfgoed behoort de pagode tot de drie mooisten van Japan, samen met Horyu-ji in Nara en Daigo-ji in Kyoto.

De tempel Ruriko-ji ligt midden in het Kozan Park. Het complex bevat verder het hoofdgebouw van de tempel, een klokkentoren en een klein museum waarin modellen staan van alle pagodes met vijf verdiepingen in Japan. Dat zijn er meer dan 50! De uitleg bij de modellen bevat veel informatie, maar is voornamelijk in het Japans. Toch is het leuk om even binnen te kijken in het museum.

Verder staat op het tempelcomplex het theehuis Chinryutei. Hier deed een groepje dissidenten in de 1860’s alsof ze zich bezig hielden met thee ceremonies, terwijl ze in werkelijk bezig waren met het smeden van plannen om de militaire heersers van Japan ten val te brengen. Uiteindelijk slaagde hun poging in 1868, wat zorgde voor de Meji-restauratie en het openstellen van Japan voor de rest van de wereld. Het theehuis is open voor het publiek.

Bereikbaarheid Ruriko-ji

De tempel Ruriko-ji ligt 2,5 kilometer ten noorden van Yamaguchi Station. Vanaf het station neem een bus richting Yamaguchi Daigaku of Nakaoguchi en stap uit bij de halte Kencho-mae. Vanaf de bushalte loop je in 10 minuten naar het tempelcomplex.

Een populaire manier om Yamaguchi te verkennen is per fiets. Een aantal hotels hebben leenfietsen beschikbaar voor hun gasten. Bij Yamaguchi Station kun je fietsen huren. Er zit een verhuurbedrijf op de linker hoek van het kruispunt voor het station.

Ook kun je ervoor kiezen om vanaf Yamaguchi Station te lopen. In dat geval ben je 40 minuten onderweg.