Tsunoshima

Tsunoshima

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Helemaal in het westen van Yamaguchi ligt het kleine eilandje Tsunoshima. Het eilandje is vooral in trek bij brug-fanaten. De op-een-na-langste brug van Japan, met een lengte van 1.780 meter, verbindt het hoofdeiland Honshu met de oostkust van het eilandje. De diepblauwe kleur van de zee onder de brug maakt de oversteek bijzonder fotogeniek. Bedankt dat je de gehele afstand boven open zee rijdt. De Tsunoshima Brug is overigens niet de enige pittoreske brug in Yamaguchi. Ook de Kanmon Brug in Shimonoseki en de Kintai Brug in Iwakuni trekken veel brug-fans.

Tsunoshima

Eenmaal op het eiland heb je vanaf het Amagase Forest Park een prachtig uitzicht over de brug en de prachtig blauwe zee. Of het water echt blauw is, ervaar je trouwens prima op een van de heerlijke zwemplaatsen langs de kust.

Ooit, lang geleden, had Tsunoshima een haven. Als een van de meest westelijke havens in Japan kwamen er veel Europese handelaars aan land, die hun sporen achtergelaten hebben in de westers aandoende architectuur die het eiland kenmerkt. Het hoogtepunt hiervan is de 130 jaar oude vuurtoren.

De meeste toeristen komen naar het eiland voor de brug. Met slechts 900 inwoners is de rest van Tsunoshima heerlijk rustig. Er zijn dan ook behoorlijk wat plekken waar je uitstekend tot rust kunt komen.

Bereikbaarheid Tsunoshima

Het dichtstbijzijnde treinstation is Agawa op de San-in-lijn die vanaf Shimonoseki lang de grillige westkust voert. Deze treinreis duurt ongeveer 1,5 uur en is gedekt door de Japan Rail Pass. Vanaf Agawa Station rijdt er een paar keer per dag een bus naar Tsunoshima. Als je net de bus gemist hebt is lopen ook een optie. Over de wandeling van het station naar het begin van de brug doe je ongeveer 50 minuten en de brug zelf steek je in 25 minuten over.

Leuker is het om de brug per fiets over te steken. Naast Agawa Station zit een fietsverhuurder waar je voor slechts een paar honderd yen voor de hele dag een fiets huurt.

Vanwege het beperkte openbaar vervoer in de regio is Yamaguchi een prima regio om te ontdekken met een huurauto. Rond de grote treinstations heb je een ruime keuze aan verhuurders en je kunt natuurlijk ook vooraf boeken.