Tsutenkaku

Eigenwijs Japan

Pakketreis Eigenwijs Japan van Riksja Travel

Met de duurzame pakketreis Eigenwijs Japan van Riksja Travel ontdek je in 12 dagen (11 overnachtingen) de hoogtepunten van Japan. Vluchten en vervoer tussen de steden zijn niet bij het pakket inbegrepen. Wel kan Riksja je helpen op dat met een zo klein mogelijke carbon footprint te regelen.

Ga je liever wat langer op reis? Met Highlights & off the beaten track ontdek je in 19 dagen naast de hoogtepunten ook minder toeristische plekken.

Waardering: 3 uit 5.

Reisschema Eigenwijs Japan


Met de pakketreis Eigenwijs Japan van Riksja Travel ontdek je in 12 dagen de hoogtepunten van Japan. Deze reis is vooral geschikt als je voor de eerste keer naar Japan reist. Omdat je vooral hoogtepunten bezoekt kom je op plekken waar veel toeristen komen. Om een negatieve impact op de lokale bevolking tot een minimum te beperken krijg je van Riksja Travel een aantal nuttige tips mee.

Totale reisduur: 12 dagen

Tokyo

Tokyo Station

Na een (rechtstreekse) vlucht vanuit Nederland begint je avontuur in Tokyo. De dag van aankomst en de dag erna kun je op je gemak acclimatiseren en wennen aan de immense metropool. Op de ochtend van dag 3 neemt een Nederlandse gids die in Tokyo woont je mee langs de hoogtepunten van de stad. In de middag en de dag erop ontdek je de hoofdstad van Japan op eigen houtje.

Kawaguchiko

Chureito Pagoda

Op ongeveer een uur van Tokyo, aan de voet van Mount Fuji, ligt Kawaguchiko. Hier verblijf je 2 nachten in een traditionele herberg. Terwijl de massa’s voor zonsopgang al onderweg zijn om Mount Fuji te beklimmen doe jij het met Eigenwijs Japan rustig aan. Je gaat met een kano het meer op om in serene rust van het aangezicht van de berg te genieten.

Takayama

Sannomachi

Diep in de Japanse Alpen ligt het stadje Takayama. Van oudsher is dit een stad van meubelmakers voor de bourgeoisie in Kyoto. De traditie en geschiedenis liggen als een deken over het lieflijke centrum heen. Ontdek de oude huizen en de historische sake brouwerijen of wandel door het tempeldistrict net ten oosten van het centrum.

Shirakawa-go

Shirakawa-go

Niet ver van Takayama ligt Shirakawa-go, een gebied dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat vanwege de uniek A-vormige huizen. In de weekenden kan het hier behoorlijk druk zijn. Overtoerisme is een van de grootste vraagstukken van duurzaam toerisme. Draag je steentje bij en plan je bezoek op een weekdag. Een bezoek aan Shirakawa-go is optioneel in deze reis.

Kyoto

Beste badhuizen in Kyoto

Een van de absolute hoogtepunten van Japan is Kyoto. Denk je meteen aan tempels en geisha? Dan ben je natuurlijk niet de enige. Ook deze bestemming kampt met overtoerisme. Gelukkig heeft Riksja Travel voor Eigenwijs Japan een aantal goede tips voor je om de massa’s te omzeilen. Ga bijvoorbeeld fietsen door de achterstraatjes van de stad met een lokale gids.

Osaka

Tsutenkaku

De Eigenwijs Japan reis eindigt in Osaka. Ook hier is het druk, maar dat zijn vooral de locals. Laat je meevoeren door de massa’s langs de neonreclames en eigenwijs geklede jongeren in de wijken Namba en Umeda of bezoek snel nog even Kasteel Osaka. Heb je wat meer tijd te besteden, dan kan Riksja je helpen om een paar bijzondere ervaring aan je reis te plakken. En anders vlieg je vanaf Osaka weer terug naar huis.

Geschatte kosten: 1500 EUR

Leveren:

  • zelf vlucht boeken
  • zelf vervoer boeken

Gereedschap:

  • een goede reisgids