Naoshima

Highlights & off the beaten track

Pakketreis Highlights & off the beaten track van Riksja Travel

Met de duurzame pakketreis Highlights & off the beaten track van Riksja Travel reis je in 19 dagen (18 overnachtingen) langs de hoogtepunten van Japan maar is er ook tijd om minder toeristische plekken te bezoeken. Je reist met een combinatie van bus en trein. Vluchten zijn niet bij het pakket inbegrepen. Wel kan Riksja je helpen op dat met een zo klein mogelijke carbon footprint te regelen.

Het Highlights & off the beaten track reispakket duurt bijna 3 weken. Liever een korter georganiseerd reisprogramma? Met Eigenwijs Japan ontdek je in 12 dagen de hoogtepunten van Japan.

Waardering: 4 uit 5.

Reisschema Highlights & off the beaten track


Met de pakketreis Highlights & off the beaten track van Riksja Travel reis je in 19 dagen langs de hoogtepunten van Japan en ontdek je een aantal minder toeristische plekken die absoluut de moeite waard zijn. Door ook “off the beaten track” te reizen levert je reis een positieve bijdrage aan de lokale bevolking.

Totale reisduur: 19 dagen

Tokyo

Tokyo Tower

Je avontuur begint in Tokyo, de hoofdstad van Japan. Na aankomst heb je een paar dagen om de enorme metropool te ontdekken en te wennen aan het tijdsverschil. Op de ochtend van dag 3 neemt een Nederlands gids die in Tokyo woont je mee naar haar favoriete plekken in de stad en geeft je tips om zelf verder op ontdekking te gaan.

Kawaguchiko

Mount Fuji vanaf Fujikawaguchiko

Na de drukte van Tokyo is de rust van Kawaguchiko een welkome afwisseling. Hier verblijf je een een traditionele minshuku, een Japans guesthouse. Laat de highlights van de hoofdstad vooral nog even inwerken terwijl je geniet van het uitzicht op Mount Fuji. Veel reizigers kiezen ervoor om de berg te beklimmen, maar de duurzamere keuze is om met een kano het meer op te varen en de aanwezigheid van de berg in ultieme stilte te ervaren.

Matsumoto

Kasteel Matsumoto

Vanaf Kawaguchiko reis je in 3 uur naar Matsumoto. Hier begint de naam van deze pakketreis, Highlights & off the beaten track, duidelijk te worden. Massa’s toeristen zijn hier niet te vinden. Wel een prachtig origineel samoerai kasteel dat, in tegenstelling tot de meeste andere kastelen in Japan, niet wit maar zwart is.

Kiso Vallei

Magome

Matsumoto is dé perfecte uitvalsbasis om de prachtige dorpjes in de Kiso Vallei te verkennen. Eeuwen lang liep een van de handelsroutes tussen Tokyo en Kyoto door de vallei. Dorpjes als Magome, Tsumago en Narai boden onderdak en ontspanning aan de reizigers die te voet onderweg waren. Tussen Magome en Tsumago is een klein stukje van de oorspronkelijke route bewaard gebleven. Een mooie gelegenheid om op een duurzame manier in de voetsporen van reizigers uit vergane tijden te treden.

Takayama

Sannomachi

Met de bus reis je dwars door de Japanse Alpen naar Takayama. Ook hier proef je de historie. Meubelmakers in de stad vervaardigden eeuwen lang voortreffelijke houten meubelstukken voor de nobelen in Kyoto. Maar eigenlijk is het leuker om een glaasje sake te proeven bij een van de de traditionele sake brouwerijen in de stad.

Shirakawa-go

Shirakawa-go

Na Takayama reis je via Shirakawa-go naar Kanazawa. De traditionele A-vormige huizen hier staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Iedere winter valt er hier diep in de bergen een flink pak sneeuw en om te zorgen dat er niet teveel sneeuw op de daken bleef liggen werden ze behoorlijk stijl gebouwd.

Kanazawa

Kazuemachi

Aangekomen in Kanazawa is een van de highlights Kenroku-en, een van de 3 beste tuinen van Japan. Ooit was Kanazawa een echte samoerai stad. In de wijk Nagamachi Buke-yashiki staan een aantal prachtig bewaard gebleven samoerai huizen. Jouw reis draagt bij aan het duurzaam veilig stellen van deze historische gebouwen.

Kyoto

Fushimi Inari Taisha

Met de Japan Rail Pass reis je verder naar je volgende station: Kyoto. Met de tips van Riksja Travel maak je ook je bezoek aan deze toeristische trekpleister zo duurzaam mogelijk. De highlight van je verblijf is een fietstocht met gids door de achterstraatjes van de stad.

Naoshima

Naoshima

Op het kunsteiland Naoshima wordt duidelijk dat toerisme een positieve bijdrage kan leveren aan de lokale bevolking. Her en der verspreid over het slaperige eilandje staan kunstwerken en de kunstmusea hier hebben een internationale allure. De leukste manier om alles tot je te nemen is op de fiets.

Hiroshima

Atoombomkoepel

De meest westelijke stop in de Highlights & off the beaten track reis is Hiroshima. Natuurlijk kun je hier niet heen om de moderne geschiedenis die een einde maakte aan de Tweede Wereldoorlog. Ondanks deze gitzwarte bladzijde is Hiroshima een bruisende en vriendelijke stad. En natuurlijk is er meer te zien! Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij de drijvende torii poort op het eiland Miyajima.

Himeji

Van Hiroshima reis je met de trein richting Osaka en stap je onderweg uit in Himeji. Vanaf het station zie je het al liggen, het enorme Kasteel Himeji. Het is het grootste originele samoerai kasteel van Japan en UNESCO Werelderfgoed.

Osaka

Umeda Sky Building

De laatste stop op de Highlight & off the beaten track reis is Osaka. Ga 40 jaar terug in de tijd in de wijk Shinsekai of bewonder de skyline van de stad vanaf de Umeda Sky Building. Hoewel het reisprogramma hier eindigt ben je vrij om je verblijf in Japan te verlengen. Riksja Travel kan je helpen met bouwstenen die goed aansluiten.

Geschatte kosten: 3000 EUR

Leveren:

  • zelf vlucht boeken

Gereedschap:

  • een goede reisgids