Himeji

Himeji aan de voet van het kasteel

Op ongeveer een uur reizen met de trein vanaf Osaka ligt Himeji, een kleine (voor Japanse begrippen, er wonen “slechts” een half miljoen mensen) maar bruisende havenstad.

Als stad bestaat Himeji pas sinds 1889, maar de geschiedenis gaat veel verder terug dan dat. Ergens halverwege de veertiende eeuw werd de eerste steen van het kasteel gelegd. In die tijd was Japan een lappendeken van graafschappen, elk met een eigen bestuurder die zijn administratieve apparaat, leger van samurai en zijn onderkomen traditie-getrouw vestigde in een kasteel. Japan stond dus vol met kastelen in die tijd en rond de kastelen vormden zich vanzelf dorpen en steden. Bijzonder is dat ten eerste het kasteel enorm is en dat ten tweede het kasteel als een van de weinige overgebleven originele kastelen nog steeds staat.

Hoewel het kasteel de meest bekende en in het oogspringende hotspot van de stad is, biedt Himeji meer. Zo ligt in de bossen net buiten de stad het eeuwenoude tempelcomplex van Engyo-ji, een uitstekende plek om het spirituele Japan te ervaren.

Himeji is uitstekend bereikbaar met directe treinverbindingen vanaf Kyoto, Osaka en Kobe in het oosten en Okayama in het westen. Ook de meeste Shinkansen treinen uit die richtingen maken hier een stop.

Hoogtepunten

  1. 1

    Kasteel Himeji

  2. 2

    Engyo-ji


Himeji excursies


Himeji accommodatie


Himeji nieuws