Op deze pagina

Hokkaido

Hokkaido is het op een na grootste van de vier grote eilanden van Japan. Het is ook het minst ontwikkelde van de vier. Met andere woorden: een prachtige plek om van de natuur te genieten.

Winters zijn streng, met veel sneeuw en temperaturen onder het vriespunt, en zomers zijn zachter dan in de rest van het land. In de zomermaanden komen natuurliefhebbers naar de regio om te wandelen, fietsen en kamperen. In de winters is het rijk aan de skiërs en snowboarders.

Hokkaido reisgidsen


Furano

Furano

In de zomer is Furano het typische voorbeeld van het platteland van in re regio. In de winter verandert het dorp in een ski resort.

Hakodate

Hakodate

De stad Hakodate was een van de eerste havens in Japan die opengesteld werd aan het einde van de Edoperiode.

Otaru

Otaru

De historische havenstad Otaru, even buiten Sapporo, staat bekend vanwege het hippe kanaaldistrict met restaurants en galerieën in oude pakhuizen.

Odori Park

Sapporo

Sapporo is de hoofdstad van Hokkaido en een van de snelst groeiende steden van Japan. Zowel in de zomer als in de winter is dit een leuke bestemming.

Toyako Meer

Shikotsu-Toya

Het Nationaal Park Shikotsu-Toya ligt even buiten Sapporo en is een populaire bestemming voor wandelaars en buiten sporters.

Shiretoko

Shiretoko

Het schiereiland Shiretoko is een van de mooiste en ongerepte Nationale Parken van Japan. In de winter is hier langs de kust drijfijs te zien.