Weer in Furano

Komende dagen in Furano
zondag
maandag
dinsdag
14 apr
15 apr
16 apr
Furano
Furano
Furano
6°C
9°C
9°C
20°C
23°C
22°C
onbewolkt
onbewolkt
half bewolkt

Pal in het midden van het noordelijke eiland Hokkaido ligt Furano, een verzameling boerendorpjes rond een gezamenlijke stadskern. Voor sneeuwliefhebbers is het (wellicht) een bekende naam, vooral vanwege de lichte poedersneeuw die het zo goed doet onder de lange latten.

Niet alleen in de winter is dit een leuke bestemming. In de zomers worden de glooiende heuvels rond de dorpjes bedekt met een prachtige paarse deken van bloeiende lavendel.

Zien & doen in Furano


 • Biei

  Biei

  Het boerendorpje Biei ligt midden tussen uitgestrekte glooiende akkers, een landschap dat we in Europa goed kennen maar in Japan uniek is.

 • Furano Ski Resort

  Furano Ski Resort

  Het Furano Ski Resort in Hokkaido is een van de beste plekken in het land om te skiën in de lichte Japanse poedersneeuw.

 • Lavendel velden

  Lavendel velden

  In de zomer zijn glooiende heuvels paars gekleurd door de lavendel velden de grootste trekpleister van Furano.

 • Shirogane Aoiike

  Shirogane Aoiike

  De vijver Shirogane Aoiike heeft door de mineralen in de grond een bijzonder blauwe kleur. In de herfst wordt dat effect versterkt door rood kleurende bladeren.

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Furano. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Furano.

Furano

Vervoer


De nationale luchtvaartmaatschappij JAL en de budget carrier Air Do voeren dagelijks meerdere vluchten uit tussen Haneda Airport in Tokyo en Asahikawa Airport. Hiervandaan rijden bussen in ongeveer een uur naar Furano. Vanaf Sapporo is de trein de beste keuze. De reis duurt ongeveer twee uur met een overstap in Takikawa Station. Voor deze reis is de Japan Rail Pass te gebruiken.

Trein

Behalve de stadskern horen ook de dorpen Nakafurano, Kamifurano en Biei tot deze regio. De dorpskernen zijn met elkaar verbonden met een treinverbinding die ongeveer een keer per uur rijdt in beide richtingen.

In de zomer rijdt tussen de dorpskernen en speciale sightseeing trein, de Norokko Trein. Deze speciale trein bestaat uit nostalgische rijtuigen en is met de Japan Rail Pass gratis. Behalve in de dorpskernen stopt de Norokko ook bij een extra station vlakbij de lavendel velden dat alleen ‘s zomers in gebruik is.

Fiets

Een prettige manier om de glooiende heuvels te verkennen is op een elektrische fiets. Bij de treinstations langs de lijn tussen Furano en Biei zitten fietsverhuurders. Een gewone fiets is goedkoper, maar in het heuvelachtige landschap is een beetje hulp van een elektromotor geen overbodige luxe.

Huurauto

Veel van de boerderijen in de omgeving ontvangen toeristen in hun schuren en op hun akkers. Hier heb je echt een auto voor nodig, want met het openbaar vervoer kom je hier niet. Bij het station in Furano en op Asahikawa Airport zitten een aantal verhuurders waar je voor een dag een auto kunt huren.

Hotels


In de stadskern liggen de meeste hotels. De meest voor de hand liggende locatie is in de buurt van het station. Kijk je echter iets verder dan zijn er een aantal karakteristieke locaties te vinden waar je bijzonder leuk kunt overnachten.

Kitanomine / Ski Resort

De wijk Kitanomine ligt 1,5 kilometer ten westen van het station aan de voet van het Ski Resort. Hier hangt in de winter de sfeer die je van een goed ski resort mag verwachten. De vele hotels hier richten zich vooral op de wintersporters, maar veel zijn in de zomer ook gewoon open.

Nakafurano

De dorpskern van Nakafurano ligt iets ten noorden van het stadje zelf. In de zomer is dit de place to be voor de bloeiende lavender. De meeste hotels liggen op loopafstand van Farm Tomita, de beste plek om van de lavender te genieten.

Biei

Het dorpje Biei ligt zo’n 30 kilometer ten noorden en staat bekend om glooiende heuvels met uitgestrekte akkers. In Europa zijn we gewend aan dit soort uitzichten, maar in het bergachtige landschap elders in Japan is Biei een uitzondering. Vanaf het dorpje is het heerlijk om tussen de akkers door te fietsen. De meeste hotels in het dorp liggen op loopafstand van het treinstation.

Van ons blog