Op deze pagina

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

In Europa kennen we het landschap met uitgestrekte, glooiende akkers maar al te goed. Japan bestaat voor een groot deel uit bergen en vrijwel in het hele land balanceren kleine akkers op steile hellingen. Alleen in het midden van Hokkaido, in de omgeving van Furano, ziet het boerenland er bijna Europees uit.

Het dorpje Biei ligt midden in het glooiende heuvellandschap van Centraal Hokkaido. Het voor Japanse begrippen unieke landschap trekt aardig wat bekijks. Het is heerlijk om met de ramen van de huurauto open of op een (elektrische) huurfiets rustig over de landweggetjes rond het dorp te rijden.

Het gebied ten noordwesten van de dorpskern heet Patchwork Road terwijl het gebied ten zuiden de idyllische bijnaam Panorama Road heeft.

Patchwork Road

Biei

De naam verwijst naar een gebied ten noordwesten van Biei dat er van boven uitziet als een lappendeken, patchwork in het Engels. Op Zerubu Hill loop je door prachtige kleurrijke bloemenvelden en vanaf de Hokusei Hill Observatory heb je een prachtig uitzicht over het hele gebied.

Panorama Road

Biei

Panorama Road ligt ten zuiden van de dorpskern van Biei en komt in grote lijnen overeen met het gebied van Patchwork Road. Hier zijn de beste spots om van de bloemenzee te genieten Shikisai Hill en Kanno Farm.

Bereikbaarheid Biei

Het dorpje Biei ligt zo’n 30 kilometer ten noorden van Furano. Met de auto of de trein overbrug je die afstand in 30-40 minuten. Treinen rijden ongeveer 1 keer per uur. Asahikawa Airport ligt op 15 minuten vanaf het dorpje en is verbonden met een rechtstreekse bus.