Furano Ski Resort

Furano Ski Resort

Het Furano Ski Resort is een van de beste plekken om de skiën in Japan. Het stadje Furano staat in de zomer bekend vanwege de prachtige lavender velden in de omgeving, maar in de winter is het vooral de sneeuw die bezoekers trekt. De verschillende hellingen hebben allemaal hun eigen moeilijkheidsgraad, dus voor iedere skiër is er wat te doen. Een aantal van de meer uitdagende pistes zijn het toneel geweest van verschillend Wereldbeker wedstrijden.

Het ski seizoen in Furano loopt van eind november tot begin mei. Verspreid over het Furano Ski Resort voeren 11 skiliften naar de toppen. Een skipas voor een hele dag kost ¥ 6.000.

Dat het Furano Ski Resort zich niet alleen richt op de die-hards, zoals de mannen van ons Japow Team, maar toch vooral ook families wil trekken blijkt uit de andere activiteiten die er te doen zijn. Probeer bijvoorbeeld een het sneeuw raften of de hondenslee.

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Viator

Bereikbaarheid

Het Furano Ski Resort ligt op ongeveer 3 kilometer ten westen van Furano Station. De treinreis vanaf Sapporo duurt ongeveer 2 uur met een overstap in Takikawa. Vanaf Asahikawa Airport rijden bussen naar Furano die ook stoppen bij het ski resort.