Lavender velden van Furano

Lavendel velden

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Sinds halverwege de twintigste eeuw wordt op de glooiende heuvels ten noorden van Furano lavendel verbouwd. In de jaren ’70 zakte de vraag naar het product uit Hokkaido in omdat import simpelweg goedkoper was. De lokale boeren wisten uitstekend gebruik te maken van de opkomende toeristische markt en sindsdien komen iedere zomer bezoekers van over heel Japan naar het gebied.

De lavendel bloeit vanaf het einde van juni tot ongeveer halverwege augustus. Terwijl het in de rest van Japan in die periode bloedheet is, ligt de temperatuur in Hokkaido rond de 25 graden. Buiten de bloeiperiode zijn er genoeg andere bloemen die het landschap de hele zomer lang een prettige reisbestemming maken.

Het landschap ligt werkelijk bezaaid met bloemenvelden, maar de beste plek om van de bloeiende pracht te genieten is bij Farm Tomita. De bergen op de achtergrond maken de velden hier bijzonder fotogeniek. Toegang tot de boerderij en de velden is gratis en er zijn een aantal winkeltjes die allerhande lavendel producten verkopen.

Furano

Bereikbaarheid lavendel velden

Tijdens het bloeiseizoen stopt de speciale Furano-Biei Norokko Trein op het tijdelijke station Lavender-Batake. Het station ligt op 5 minuten loopafstand van Farm Tomita.

De Furano-Biei Norokko Trein rijdt in de periode tussen begin juni en eind september dagelijks meerdere malen op en neer tussen Asahikawa, Biei en Furano. Voor actuele informatie over het huidige seizoen zie de website van JR Hokkaido. Op deze trein is een zitplaatsreservering verplicht. Die kan gemaakt worden op ieder middelgroot en groot JR station in heel Japan. De Japan Rail Pass is geldig op deze toeristische trein.