Lavender velden van Furano

Lavender velden

Lavender velden

Lavender velden

Sinds halverwege de twintigste eeuw wordt op de glooiende heuvels ten noorden van Furano lavender verbouwd. In de jaren ’70 zakte de vraag naar het product uit Hokkaido in omdat import simpelweg goedkoper was. De lokale boeren wisten uitstekend gebruik te maken van de opkomende toeristische markt en sindsdien komen iedere zomer bezoekers van over heel Japan naar het gebied.

De lavender bloeit vanaf het einde van juni tot ongeveer halverwege augustus. Terwijl het in de rest van Japan in die periode bloedheet is, ligt de temperatuur in Hokkaido rond de 25 graden. Buiten de bloeiperiode zijn er genoeg andere bloemen die het landschap de hele zomer lang een prettige reisbestemming maken.

Het landschap ligt werkelijk bezaaid met bloemenvelden, maar de beste plek om van de bloeiende pracht te genieten is bij Farm Tomita. De bergen op de achtergrond maken de velden hier bijzonder fotogeniek. Toegang tot de boerderij en de velden is gratis en er zijn een aantal winkeltjes die allerhande lavender producten verkopen.

Furano
Viator

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Bereikbaarheid

Tijdens het bloeiseizoen stopt de speciale Furano-Biei Norokko Trein op het tijdelijke station Lavender-Batake. Het station ligt op 5 minuten loopafstand van Farm Tomita.