Shirogane Aoiike

Shirogane Aoiike

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

De Shirogane Aoiike is een diep blauw gekleurde vijver die aangelegd is in de bergen ten oosten van Furano om het dorpje Biei te beschermen als de vulkaan Mount Tokachidake uit zou barsten. De mineralen in de grond geven het water van de vijver een intens blauwe gloed. Bij de aanleg van de vijver werd niet stil gestaan bij de aantrekkingskracht van de kleur.

In recente jaren hebben toeristen de Shirogane Aoiike weten te vinden. Desondanks zijn er, behalve een parkeerterreintje op zo’n 10 minuten lopen afstand, eigenlijk geen toeristische faciliteiten. Dat zorgt ervoor dat de vijver absoluut niet aanvoelt als toeristische trekpleister.

De mineralen in de grond zorgen niet alleen voor een intens blauwe kleur in het water, het lijkt wel alsof ook de bomen rond de vijver dieper gekleurde bladeren hebben. Vooral in de herfst, als de bladeren diep rood kleuren, geeft dit een prachtig effect.

Bereikbaarheid Shirogane Aoiike

De beste manier om bij de Shirogane Aoiike te komen is met een huurauto. Het parkeerterrein ligt langs de weg 966 tussen Biei en Shirogane Onsen. Vanaf zowel Biei als Furano duurt de rit 15-20 minuten.

Vijf keer per dag stopt de bus tussen Biei Station en Shirogane Onsen bij de bushalte Shirogane Aoiike Iriguchi. Maak je gebruik van de bus let dan goed op dienstregeling. Als je de bus mist moet je een paar uur wachten.