Hakodate

Hakodate

Weer in Hakodate

Komende dagen in Hakodate
zaterdag
zondag
maandag
13 apr
14 apr
15 apr
Hakodate
Hakodate
Hakodate
8°C
9°C
10°C
12°C
15°C
15°C
zeer lichte bewolking
bewolkt
onbewolkt

Hakodate is de derde stad van de eilandprefectuur Hokkaido, na Sapporo en Asahikawa. De stad ligt op het zuidelijke puntje van het eiland en is onderdeel van een van de belangrijkste toegangsroutes. De veerboten vanuit Aomori komen hier aan, hoewel sinds de opening van de Seikantunnel het aantal veerboten sterk afgenomen is.

Behalve een moderne veerhaven was dit ook een van de eerste Japanse havens die opengesteld werden voor buitenlandse handel na het hermetische isolement van de Edoperiode. De stad heeft hierdoor relatief veel westerse trekjes. De wijk Motomachi waar de westerlingen woonden en het westerse fort Goryokaku behoren tot de belangrijkste bezienswaardigheden.

Deze stad is een goed beginpunt voor een rondreis door Hokkaido. De beste tijd om hierheen te reizen is in de lente of de zomer, want in de winter ligt er vrijwel altijd sneeuw. Onder het kopje Zien & doen van deze reisgids nemen we je mee langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Hakodate. Hoe je naar de stad reist en hoe het openbaar vervoer is ingericht lees je onder het kopje Vervoer. Besluit je om de nacht door te brengen in de stad, dan lees je onder het kopje Hotels welke wijken wij aanbevelen.

Zien & doen in Hakodate


 • Goryokaku

  Goryokaku

  Het fort Goryokaku is een fortificatie in westerse stijl dat werd gebouwd om de strategisch gelegen stad Hakodate te verdedigen tegen een westerse invasie.

 • Motomachi

  Motomachi

  Toen in de tweede helft van de 19e eeuw buitenlandse handelaars zich in Hakodate vestigden kozen ze voor de wijk Motomachi.

 • Mount Hakodate

  Mount Hakodate

  Het nachtelijke uitzicht vanaf de 334 meter hoge berg Mount Hakodate behoort de drie mooisten van Japan.

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Hakodate. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Hakodate.

Hakodate

Vervoer


Vanaf Tokyo zijn er meerdere rechtstreekse vluchten per dag naar Hakodate. De luchthaven ligt op ongeveer 20 minuten met de bus vanaf het centrum van de stad. De Tohoku Shinkansen rijdt vanaf de hoofdstad in ongeveer 4 uur naar het Shinkansen station, 20 minuten buiten het centrum.

Reis je door Japan met de auto, dan maak je gebruik van de veerboot vanaf het hoofdeiland Honshu. Hierbij kun je kiezen voor een veerboot vanaf relatief grote stad Aomori of vanaf het piepkleine plaatsje Oma. Oma ligt noordelijk dan Aomori dus is de overtocht korter. Dit zijn de opties:

 • Aomori – Hakodate: een overtocht van 3 uur en 40 minuten met 8 afvaarten per dag in beide richtingen
 • Oma – Hakodate: een overtoch van 1 uur en 30 minuten met 2 afvaarten per dag in beide richtingen

De veerdienst tussen de 3 havens wordt uitgevoerd door Tsugaru Kaikyo Ferry. Een kaartje voor de overtocht vanuit Aomori begint bij ¥ 2.860 (ongeveer € 18) per persoon. Neem je een auto mee op de boot dan betaal je maximaal ¥ 27.100 (ongeveer € 166) voor auto en chauffeur. Voor extra passagiers koop je wel een apart kaartje. Vanaf Oma is de overtocht iets goedkoper. Op de website van Tsugaru Kaikyo Ferry vind je het volledige prijsoverzicht en de dienstregeling.

Tram

Het treinstation ligt midden in de stad. Vanaf hier ontsluiten twee tramlijnen het gezellige, compacte centrum. De twee lijnen lopen via dezelfde route vanaf Yunokawa in het oosten tot Jujigai in het westen.

 • Lijn 2: buigt na Jujigai af naar het zuiden richting Hakodate Park
 • Lijn 5: buigt na Jujigai af naar het noorden en loopt via Motomachi naar de oude haven

Hotels


De stad ligt op een schiereiland. Vanaf vrijwel overal in de stad heb je zicht op zee. Veel van de hotels liggen langs de lange kustlijn die dwars door het centrum loopt.

Hakodate Station

De kans is groot dat als je naar de stad reist je aankomt op het hoofdstation. In de directe omgeving liggen een aantal leuke hotels. Het stationsgebied is bovendien een leuke, levendige wijk.

Motomachi

De wijk Motomachi heeft een statig, historisch karakter en was de wijk waar vroeger de internationale handelaren hun woning optrokken. Qua entertainment is deze wijk iets rustiger dan het gebied rond het station, maar kies je voor een hotel hier dan hoef je niet bang te zijn dat je je gaat vervelen.

Van ons blog