Hakodate

Hakodate reisgids

Hakodate is de derde stad van de eilandprefectuur Hokkaido. De stad ligt op het zuidelijke puntje van het eiland en onderdeel van een van de belangrijkste toegangsroutes. De veerboten vanuit Aomori komen aan in Hakodate, hoewel sinds de opening van de Seikantunnel het aantal veerboten sterk afgenomen is.

Behalve een veerhaven was Hakodate ook een van de eerste Japanse havens die opengesteld werden voor buitenlandse handel na het hermetische isolament van de Edoperiode. De stad heeft hierdoor relatief veel westerse trekjes. De wijk Motomachi waar de westerlingen woonden en het westerse Goryokaku behoren tot de belangrijkste bezienswaardigheden.

Openbaar vervoer


Vanaf Tokyo zijn er meerdere vluchten per dag naar Hakodate. De luchthaven ligt op ongeveer 20 minuten met de bus vanaf het centrum van de stad. De Tohoku/Hokkaido Shinkansen hogesnelheidslijn rijdt vanaf de hoofdstad in ongeveer 4 uur naar het Shinkansen station, 20 minuten buiten het centrum.

Tram

Het treinstation ligt midden in de stad. Vanaf hier ontsluiten twee tramlijnen het gezellige, compacte centrum van de stad. De twee lijnen lopen via dezelfde route vanaf Yunokawa in het oosten tot Jujigai in het westen.

  • Lijn 2: Buigt na Jujigai af naar het zuiden richting Hakodate Park
  • Lijn 5: Buigt na Jujigai af naar het noorden en loopt via Motomachi naar Hakodate Dock

Overnachten in Hakodate


Hakodate ligt op een schiereiland. Vanaf vrijwel overal in de stad heb je zicht op zee. Veel van de hotels liggen langs de lange kustlijn die dwars door het centrum loopt.

Hakodate Station

De kans is groot dat als je naar Hakodate reist je aankomt op het hoofdstation van de stad. In de directe omgeving liggen een aantal leuke hotels. Het stationsgebied is bovendien een leuke, levendige wijk.

Motomachi

De wijk Motomachi heeft een statig, historisch karakter en was de wijk waar vroeger de internationale handelaren hun woning optrokken. Qua entertainment is deze wijk iets rustiger dan het gebied rond het station, maar kies je voor een hotel hier dan hoef je niet bang te zijn dat je je gaat vervelen.

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Hakodate. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Hakodate.

Zien & doen in Hakodate


Goryokaku

Het fort Goryokaku is een fortificatie in westerse stijl dat werd gebouwd om de strategisch gelegen stad te verdedigen tegen een westerse invasie.

Motomachi

Toen in de tweede helft van de 19e eeuw buitenlandse handelaars zich in Hakodate vestigden kozen ze voor de wijk Motomachi.

Mount Hakodate

Het nachtelijke uitzicht vanaf de 334 meter hoge berg Mount Hakodate behoort de drie mooisten van Japan.

City Guides

Er zijn nog geen City Guides beschikbaar voor Hakodate.

Van ons blog