Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Het fort Goryokaku is een fortificatie in westerse stijl in de stad Hakodate op het Japanse eiland Hokkaido. Dit verdedigingswerk werd gebouwd tegen het einde van de Edoperiode om de strategisch gelegen stad te verdedigen tegen een westerse invasie. Een paar jaar later was het fort het toneel van de strijd tussen de troepen van de shogun en het oppermachtige leger van Keizer Meiji.

Toen die strijd gestreden was, had het fort niet langer een strategisch militair doel en werd het in 1910 omgetoverd tot openbaar park. Onderdeel van de transformatie was het planten van ruim duizend kersenbomen. Wanner de kersenbloesems het fort en park roze kleuren in de lente komen de stedelingen hier massaal picknicken.

Begin mei is de beste periode om Hakodate te bezoeken, want dan bloeien de kersenbomen van Goryokaku. Vanaf de uitkijktoren naast het fort heb je een prachtig uitzicht over de volledige vesting. Het park is gratis toegankelijk maar voor de uitkijktoren betaal je toegang.

In de korte periode dat het fort in handen was van de shogun in Edo (nu Tokyo) diende het fort als bestuurlijk hoofdkwartier voor heel Hokkaido. Het gebouw waar de bureaucratie gevestigd was werd in 1871 afgebroken maar is inmiddels in detail opnieuw opgebouwd.

Goryokaku
Het bestuurlijk hoofdkwartier in Goryokaku.

Bereikbaarheid Goryokaku

De beste manier om het fort te bereiken met het openbaar vervoer is per tram. Vanaf Hakodate Station neem een van de volgende tramlijnen:

  • Tram 2 of 5 richting Yunokawa to aan de halte Goryokaku Koen Mae. Vanaf de halte loop je in 10 minuten naar het fort.