Hakodate Airport

Hakodate Airport

Vliegtickets

Het vliegveld van de stad Hakodate is de op een na belangrijkste luchthaven op het noordelijke eiland Hokkaido. Hakodate Airport verbindt de stad met een aantal andere steden in Japan, maar is ook een belangrijke uitvalsbasis voor kleinere vliegtuigen die de routes onderhouden naar kleine regionale vliegvelden op het eiland. Bovendien heeft de luchthaven een paar internationale verbindingen met onder andere Hong Kong en Taiwan.

  • Volledige naam: Hakodate Airport
  • Japanse naam: 函館空港 (Hakodate Kuko)
  • IATA-code: HKD
  • Officiële website: www.airport.ne.jp

Hakodate Airport opende voor het eerst de deuren in 1961 met een start- en landingsbaan van slechts 1.200 meter en een klein terminal gebouw. Over de jaren heen is de start- en landingsbaan in fases verlengt naar 3.000 meter zodat ook grote moderne vliegtuigen hier kunnen landen. In 2005 is een nieuw terminal gebouw in gebruik genomen, waardoor de luchthaven helemaal up-to-date is.

Terminal

Het terminal gebouw van Hakodate Airport is onderverdeeld in een (vrij groot) gedeelte voor de afhandeling van binnenlandse vluchten en een (bescheiden) stuk waar internationale vluchten worden afgehandeld. In de terminal is redelijke keuze aan restaurants, waar uiteraard het befaamde lokale seafood wordt geserveerd.

Zoals op de meeste luchthavens in Japan namen ANA en Japan Airlines het grootste gedeelte van het binnenlandse verkeer voor hun rekening. ANA verbindt Hakodate Airport met Tokyo Haneda Airport en Osaka Itami Airport terwijl Japan Airlines alleen op de lijn tussen Hakodate en Tokyo vliegt. Regionale luchtvaartmaatchappijen Air Do en Hokkaido Air System verzorgen de dienstregeling naar andere vliegvelden in Hokkaido.

Hakodate Airport

NL ⇌ Hakodate Airport

Vanaf Schiphol vlieg je met minimaal twee overstappen naar Hakodate Airport. Voor een volledig overzicht van alle mogelijke opties gebruik het zoekveld links bovenaan deze pagina. De meeste keuzen heb je op de route met een overstap in Tokyo. Dit is een selectie van de snelste routes:

  • Lufthansa heeft een goede verbinding met een overstap in Frankfurt of München. Vanaf Haneda reis je met ANA verder naar Hakodate Je bent zo’n 20 uur onderweg.
  • Finnair brengt je via Helsinki naar Haneda waar je overstapt op Japan Airlines. Ook op deze route ben je ongeveer 20 uur onderweg.