Mount Hakodate

Mount Hakodate

Mount Hakodate

Mount Hakodate

De berg Mount Hakodate staat 334 meter hoog op de punt van het schiereiland waarop het centrum van de stad Hakodate gebouwd is. Overdag en met name ’s avonds als het donker is, is het uitzicht van Mount Hakodate spectaculair. Zo spectaculair zelfs dat het behoort tot de 3 mooiste nachtelijke uitzichten van Japan, samen met het uitzicht vanaf Mount Rokko bij Kobe en Mount Inasa bij Nagasaki.

De bergtop is bereikbaar per bus en auto maar het is leuker om de kabelbaan te nemen. Aan de top is een gratis uitzichtpunt, een restaurant en een souvenirwinkel.

Tickets & Tours

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Bereikbaarheid

De Hakodateyama Ropeway brengt je naar de top van de berg vanuit de wijk Motomachi. Het dalstation ligt op 10 minuten lopen vanuit de tramhalte Jujigai. De gondels vertrekken ieder kwartier.

Er rijdt ook een directe bus van Hakodate Station naar de top van Mount Hakodate. Hoewel dus busrit goedkoper is dan een ritje met de kabelbaan is het wel een minder spectaculaire manier om de top te bereiken.