Weer in Otaru

Komende dagen in Otaru
donderdag
vrijdag
zaterdag
18 apr
19 apr
20 apr
Otaru
Otaru
Otaru
8°C
4°C
4°C
11°C
8°C
6°C
matige regen
lichte regen
lichte regen

Otaru is een klein havenstadje even buiten Sapporo in de noordelijke regio Hokkaido. De grootste publiekstrekker is de wijk rond een historisch kanaal. In de eerste helft van de 20ste eeuw werd in de haven de lading van grote schepen overgeladen op kleinere schepen die het naar de pakhuizen langs het kanaal brachten. In de tweede helft van de 20ste eeuw verloor het kanaal haar functie en werden de pakhuizen gesloten.

Tegenwoordig zitten in de pakhuizen restaurants, winkeltjes en galerieën. Een bezoek aan het kanaaldistrict van Otaru is een populaire dagtocht vanuit Sapporo of een leuke stop onderweg naar de skihellingen van Niseko.

Zien & doen in Otaru


  • Kanaaldistrict

    Kanaaldistrict

    Het kanaaldistrict van Otaru is een verzameling van pakhuizen uit de eerste helft van de 20ste eeuw waar nu restaurants, winkels en galerieën gevestigd zijn.

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Otaru. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Otaru.

Otaru

Vervoer


Otaru heeft een uitstekende rechtstreekse treinverbinding met Sapporo. Ieder uur rijden er twee rapid trein die ruim 30 minuten over de reis doen en twee stoptreinen die er 45 minuten over doen. De Japan Rail Pass en Hokkaido Rail Pass zijn geldig op deze verbinding.

Een bijzonder alternatief is de veerboot vanaf het hoofdeiland Honshu. Vanaf Niigata, ten noorden van Tokyo, duurt de reis 18 uur en vanaf Maizuru, ten noorden van Kyoto, ben je 20 uur onderweg. De veerdienst wordt uitgevoerd door Shin-Nihonkai Ferry. Op hun website lees je alles over de kosten, faciliteiten en kun je tickets boeken.

Het compacte centrum is prima te voet te verkennen. De meeste bezienswaardigheden liggen op minder dan 30 minuten lopen vanaf het station. Uiteraard kun je ook kiezen voor de bus.

Otaru Stroller Bus

Naast het reguliere busnetwerk rijdt deze speciale toeristische bus langs alle bezienswaardigheden. Bussen vertrekken twee keer per uur vanaf het treinstation naar bezienswaardigheden in het centrum en een keer per uur naar de verder gelegen hotspots.

Hotels


Veel reizigers kiezen ervoor om de stad te bezoeken als dagtocht vanuit Sapporo. Je kunt het echter ook andersom doen en Sapporo bezoeken als dagtocht. Hotels zijn hier vaak net wat goedkoper en uiteraard kun je overnachten in de buurt van de historische pakhuizen.

Kanaaldistrict

Dit is zonder twijfel de leukste van wijk de stad om te overnachten. Hier zit je vlakbij de belangrijkste bezienswaardigheden. De sfeer in de wijk is een unieke mix van nostalgisch en modern.

Van ons blog


  • 10 mooiste stadjes van Japan

    10 mooiste stadjes van Japan

    De mooiste plekken in Japan liggen buiten de grote steden. Kleinere stadjes daarentegen kunnen prachtig zijn. Dit zijn de 10 mooiste stadjes van Japan.