Otaru

Kanaaldistrict

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Het kanaaldistrict van Otaru is een verzameling van pakhuizen uit de eerste helft van de 20ste eeuw. In die tijd werd de lading van de grote zeeschepen die in de haven aanlegden overgeladen op kleinere schepen die ze via het Otaru Kanaal naar de pakhuizen brachten. Na een upgrade van de zeehaven halverwege de 20ste eeuw werd het overladen overbodig en raakten het kanaal en de pakhuizen buiten gebruik.

Met dank aan de lokale bevolking is in de jaren 1980 een gedeelte van het kanaal en de pakhuizen gerestaureerd. Gelukkig maar, want eigenlijk zou het kanaal gedempt worden en de pakhuizen afgebroken. Sinds de restauratie zijn hier winkels, restaurants en galerieën gevestigd. Tegenwoordig is het kanaaldistrict een leuke, hippe wijk.

Kanaaldistrict

Bereikbaarheid kanaaldistrict

De wijk ligt op 10 minuten lopen ten oosten van Otaru Station. Ieder uur komen hier meerdere treinen aan uit Sapporo. De treinreis duurt 30-45 minuten. Alle lijnen van de Otaru Stroller toeristische bus stoppen op een centraal gelegen punt langs het Otaru Kanaal.