Op deze pagina

Niseko Resort

Seizoen

Begin december – begin mei

Resorts

4 grote resorts

Liften

30 liften

All Mountain Day Pass

Geldig in 4 grote resorts

Hoogseizoen

€ 50

Laagseizoen

€ 35

Data en prijzen kunnen afwijken, check altijd de officiële website.

De bergen rond Niseko vormen de achtergrond voor het populairste skigebied van Japan. In recente jaren zijn de pistes hier enorm populair geworden onder buitenlandse skiërs die naar Japan afreizen voor de lichte poedersneeuw. Vooral onder Australiërs is het een populaire bestemming. Dit heeft ervoor gezorgd dat dit skigebied het meest toegankelijk is voor buitenlanders en er wordt overal goed Engels gesproken.

Naast een groot aantal goede pistes is het is Niseko mogelijk om off-piste te skiën. Iets wat is andere Japanse skigebieden vrijwel niet kan. Op de achtergrond torent de vrijwel perfecte kegel van de vulkaan Mount Yotei boven het gebied uit.

Mount Yotei in Niseko

Alle ski resorts liggen op de helling van Mount Niseko-Annupuri. De grootste afdalingen zijn aan de top met elkaar verbonden en het is mogelijk om van het ene resort naar het andere te skiën. Beneden rijdt een shuttle bus tussen de verschillende dalstations.

Het grootste resort in het skigebied is Grand Hirafu met totaal van 17 skiliften. Dit resort is bovendien het enige met een dorpskern van betekenis rond het dalstation. Het dorpje Hirafu is een populaire locatie om te overnachten.

De drie grootste resorts in het gebied bieden een gezamenlijke skipas aan waarmee je gebruik kunt maken van alle liften en afdalingen. Via de link hieronder vindt je hier meer informatie over.

Bereikbaarheid Niseko

Er rijdt een trein tussen Sapporo en Kutchan, het grootste station in het gebied. De bus is echter populairder. In het winterseizoen verzorgen een aantal verschillende busbedrijven transfers tussen hotels in Sapporo en de resorts van Niseko. Afhankelijk van je hotel duurt de trip tussen de 2 en 4 uur.