Odori Park

Odori Park

Odori Park

Odori Park

De brede Odori Street vormt de grens tussen het noorden en het zuiden van het centrum van de noordelijke stad Sapporo. Tussen de rijbanen (vijf per richting) ligt een brede groenstrook, Odori Park. Het park strekt zich uit over ongeveer 1,5 kilometer en vormt een welkome verademing van het drukke stadscentrum.

Aan het oostelijke einde van Odori Park staat de televisietoren van Sapporo. Het observatiedek op 90 meter hoogte verschaft een mooi uitzicht over de volledige lengte van het park en het centrum eromheen. Overdag worden de meeste foto’s genomen vanaf de toren, maar na zonsondergang wordt de toren mooi aangelicht en vormt zelf een graag gefotografeerd object. Toegang tot het park zelf is gratis, maar voor het observatiedek betaal je toegang.

Aan het begin van februari vormt het Odori Park de belangrijkste locatie van het Sapporo Sneeuwfestival.

Odori Park

Televisietoren

De televisietoren aan het oostelijke einde verschaft een mooi uitzicht over het 1,5 kilometer lange park.

Odori Park

Sapporo Sneeuwfestival

Begin februari wordt het park omgetoverd tot een museum van sneeuw sculpturen tijdens het Sapporo Sneeuwfestival.

Tickets & Tours

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Bereikbaarheid

De drie metrolijnen van Sapporo kruisen elkaar in Odori Station, het meest centraal gelegen metrostation onder Odori Park. Vanaf Sapporo Station, het hoofdstation van de stad loop je in 10 minuten naar het park.