Odori Park

Odori Park

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

De brede Odori Street vormt de grens tussen het noorden en het zuiden van het centrum van de noordelijke stad Sapporo. Tussen de rijbanen (vijf per richting) ligt een brede groenstrook, Odori Park. Het park strekt zich uit over ongeveer 1,5 kilometer en vormt een welkome verademing van het drukke stadscentrum.

Aan het oostelijke einde van Odori Park staat de televisietoren van Sapporo. Het observatiedek op 90 meter hoogte verschaft een mooi uitzicht over de volledige lengte van het park en het centrum eromheen. Overdag worden de meeste foto’s genomen vanaf de toren, maar na zonsondergang wordt de toren mooi aangelicht en vormt zelf een graag gefotografeerd object. Toegang tot het park zelf is gratis, maar voor het observatiedek betaal je toegang.

Odori Park
De televisietoren aan het oostelijke einde verschaft een mooi uitzicht over het 1,5 kilometer lange park.

Begin februari wordt het park omgetoverd tot een museum van sneeuw sculpturen tijdens het Sapporo Sneeuwfestival. Het Odori Park is de belangrijkste locatie van het dit internationaal hoog aangeschreven sneeuwsculpturen festival.

Odori Park

Bereikbaarheid Odori Park

Het park is prima te bereiken met het openbaar vervoer. Vanaf Sapporo Station, het hoofdstation van de stad, loop je in 10 minuten naar het park. De drie metrolijnen van Sapporo kruisen elkaar in Odori Station, het meest centraal gelegen metrostation onder het park. De lijnen komen uit de volgende richtingen:

  • Tozai-lijn vormt een oost-west verbinding en komt van onder andere het Bus Center busstation in het oosten en Maruyama Park in het westen.
  • Namboku-lijn loopt van noord naar zuid en komt van onder andere Sapporo Station in het noorden en Nakajima Park in het zuiden.
  • Toho-lijn loopt van noord-oost naar zuid-oost en komt vanaf Sapporo Station en Kanjyo Dori Higashi in het noorden en Gakuenen Misono in het zuiden.